Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit cinci noi ambulanțe SMURD de tip B/ VIDEO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt va operaționaliza, începând cu data de 12 decembrie, cinci noi ambulanțe SMURD de tip B.

Noile autosanitare au fost achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu fonduri europene, în cadrul proiectului „POR 2014-2020 – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, transmite, printr-un comunicat de presă, ISU Olt.

Noile ambulanțe vor fi operaționalizate în cadrul subunităților de intervenție din Slatina, Balș, Stoenești, Vișina și Osica de Sus.

În primăvara acestui an, prin același proiect cu finanțare europeană, au intrat în dotare ISU Olt alte trei ambulanțe SMURD, acestea fiind distribuite către Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal și către Stația Scornicești.

„Prin achiziția acestor autospeciale a fost înnoit parcul auto aparținând SMURD Olt, majoritatea ambulanțelor înlocuite având o vechime de peste zece ani. În dotarea ISU Olt se află zece ambulanțe SMURD, câte două în cadrul subunităților din Slatina, Caracal și Scornicești și câte una în cadrul subunităților din Balș, Stoenești, Vișina și Osica de Sus”, a declarat purtătorul de cuvânt al inspectoratului, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Ambulanțele SMURD tip B sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Autosanitarele pot fi utilizate în acordarea primului-ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență. Dotarea ambulanței tip B este formată din echipamente și materiale sanitare care includ un defibrilator semiautomat și alte echipamente și materiale necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.

De la începutul acestui an, echipajele SMURD Olt au executat 5.740 de misiuni în sprijinul cetățenilor județului, fiind asistați medical peste 6.000 de copii și adulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here