Șeful PNL Olt a recunoscut că organizația nu a făcut o nominalizare pentru funcția de prefect. Totuși, „domnul Florin Homorean va fi prefectul județului Olt”

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a recunoscut, vineri, într-o conferință de presă, că organizația pe care o conduce nu a făcut încă o nominalizare pentru ocuparea postului de prefect. Cu toate acestea, el spune că liberalii îl susțin pe Florin Homorean, care, potrivit OLT-ALERT, nu îndeplinește condițiile cerute de lege pentru a fi numit direct, ci va trebui să uzeze de practica transferului, lucru va duce la renunțarea definitivă la postul de comisar la Garda de Mediu, pe care o ocupă în prezent.

Întrebat de jurnaliști de ce județul nu are încă un prefect nou la ora actuală, liderul PNL Olt a dat-o în bâlbâială. El a spus în primă fază că Oltul nu e singurul județ în care numirea noilor prefecți nu s-a făcut încă. Apoi a spus că întârzierea ar fi cauzată de guvern, ca, ulterior, să admită că încă nu a fost făcută o nominalizare, lucru care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

„Oltul nu este singurul județ în care s-a întârziat numirea prefectului. În câteva zile, probabil săptămâna viitoare va fi făcută o nominalizare. Este atributul guvernului și n-aș putea să vă spun eu de ce a fost această întârziere. Dar unul dintre motive e că sunt verificate toate nominalizările, astfel încât să se ia cele mai bune decizii, oameni competenți, oameni pregătiți, pentru că prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu și atunci acest om trebuie să fie foarte pregătit pentru programul de guvernare”, a declarat Liviu Voiculescu.

Pe de altă parte, el a confirmat că susținerea PNL Olt pentru această funcție este Florin Homorean, actualmente comisar la Garda de Mediu.

„Deși nu se dă un for în această chestiune, pentru că prefectul este încă apolitic, deși el este reprezentantul unui guvern care este politic, susținerea Filialei Olt este pentru fostul nostru coleg Florin Homorean. Nu există un alt nume vehiculat, dar sunt chestiuni procedurale care țin de MAI și de Guvernul Orban”, a precizat liderul PNL Olt.

Întrebat dacă Homorean îndeplinește condițiile cerute de lege pentru ocuparea acestei funcții, Liviu Voiculescu nu a dat un răspuns, accentuând că fostul său coleg va fi prefect.

„Domnul Florin Homorean va fi prefectul județului Olt”, a concluzionat Voiculescu.

____________________

Propunerea PNL Olt pentru funcția de prefect este Florin Homorean, dar el nu face parte din rândul înalților funcționari publici, și asta e o problemă în raport cu noul Cod Administrativ, care prevede această obligație pentru cei care sunt propuși să ocupe o funcție de această anvergură.

Există și soluția în această situație: ca cel propus să renunțe la funcția sa de bază și să se transfere definitiv la instituția unde ar urma să fie promovat la vârf. Practic, Florin Homorean ar trebui să renunțe definitiv la postul pe care a făcut carieră, iar o asemenea opțiune este extrem de delicată, mai ales în contextul în care actualul guvern ar avea o viață scurtă.

Dacă pentru fotoliul de prefect liberalii l-au propus pe Homorean, pentru funcția de subprefect discuțiile s-ar rezuma la două persoane susținute de ALDE, în contextul unei negocieri între Tăriceanu și Ludovic Orban, care, în schimbul susținerii unei majorități de dreapta în parlament, ar ceda către ALDE mai multe funcții publice. Este vorba de actualul subprefect în funcție, Florin Dumitru, și Nicolae Hristescu, în prezent adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, balanța înclinând mai mult către acesta. Dar nici el nu este înalt funcționar public și, la rândul său, simte că nu e deloc convenabil să renunțe la funcția pe care face de ani buni carieră.

Până una, alta, Prefectura Olt a rămas fără prefect, după ce în urmă cu câteva zile guvernul liberal a demis-o din funcție pe Angela Nicolae, în speranța că președintele PNL Olt va găsi repede o soluție.

1 COMENTARIU

  1. Panica multa sa puna un liberal chiar daca nu e omul potrivit. Au dat jos PSD ul sa si puna oamenii lor. Un manager bun nu ar trebui sa fie afiliat politic. Inclusiv Donald Trump a tinut in posturi multi manageri angajati de Obama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here