Grefierii din Olt protestează împotriva proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale. Şedinţele de judecată sunt suspendate

Grefierii din Olt s-au alăturat colegilor lor din toată țara și, miercuri, între orele 10.00 – 12.00, au blocat activitatea instanţelor de judecată, protestând împotriva proiectului privind eliminarea pensiilor speciale care, astăzi, la vot în plenul Camerei Deputaților.

La proteste participă și grefierii din cadrul Judecătoriei Corabia (foto), care, precum colegii lor din toată țara, au ieșit pe treptele instituției pentru a-și apăra dreptul la pensia specială.

La nivel național, sindicatele grefierilor au anunțat că la protest vor participa peste 6000 de grefieri, care au ieșit în fața instanțelor și parchetelor pe timpul activităţii Plenului Camerei Deputaţilor, timp în care sunt închise arhivele şi registraturile şi suspendate şedinţele de judecată.

„Motivul îl reprezintă soluţia adoptată de către Comisia de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor de adoptare a proiectului de lege PL-x 292/2019 care priveşte abrogarea pensiilor de serviciu şi pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar”, anunţă sindicatele grefierilor.

Ei argumentează că, în şedinţa din data de 10 decembrie 2019, Comisia de muncă şi protecţie socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale şi de serviciu, pentru ca Guvernul României să-şi exprime un punct de vedere cu privire la acestea. Cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiaşi comisii în data de 17 decembrie 2019, iar în urma votului a fost adoptat proiectul de lege PL-x 292/2019 care priveşte abrogarea pensiilor de serviciu şi pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here