Marius Oprescu: Bani mai puțini de la Guvernul Orban pentru județul Olt. Bugetul CJ pierde 50 milioane de lei

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, spune că Guvernul Orban va da bani mai puțini județului Olt, anul viitor, în comparație cu bugetul de anul acesta.

Șeful administrației județene afirmă că bugetul din 2020 al județului Olt va avea pierderi de 50 de milioane de lei și că va trebui găsită o soluție pentru acoperirea acestei lipse.

„În anul 2019, bugetul Consiliul Judeţean a fost unul foarte bun. În ultimii ani, rar am avut un buget aşa cum a fost anul acesta. Din păcate, pentru anul viitor, conform proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului Finanţelor, Consiliul Judeţean Olt pierde 50 de milioane lei. Este o sumă importantă şi vom vedea cum vom acoperi această lipsă de fonduri, în bugetul de anul viitor”, a declarat, joi, Marius Oprescu.

Cu toate acestea, președintele CJ Olt spune că proiectele aflate în derulare nu vor fi afectate, pentru că județul are un excedent bugetar care va putea fi folosit.

„Proiectele aflate în curs de desfăşurare nu vor fi afectate pentru că, aşa cum se știe, de la an la an, în cazul Consiliului Judeţean Olt, fiind buni gospodari, am reuşit să avem un excedent bugetar pe care să-l putem folosi pentru finalizarea proiectelor în curs. Dar, dacă nu se modifică nimic în Parlament, prin dezbateri, iar acest proiect de lege va fi aprobat în forma actuală, pierdem 50 de milioane de lei şi bineînţeles că se vor tăia bani de la investiţii, dar probabil că nici nu vom avea bani suficienţi ca toate instituţiile din subordine să închidă anul financiar ce urmează”, a mai spus Marius Oprescu.

El spune că liberalii au schimbat formula de calcul şi că majoritatea consiliilor județene va înregistra pierderi la buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here