Ion Doldurea va candida la funcția de președinte al PSD Caracal. „Vreau o altfel de politică”

Cunoscutul om de afaceri Ion (Marian) Doldurea, numit în urmă cu două luni președinte interimar al PSD Caracal, în urma dizolvării fostei conduceri, intenționează să candideze pentru această funcție la alegerile care vor avea loc până în congresul partidului, programat pentru finalul lunii februarie. „Dacă oamenii mă vor, evident că voi candida”, a declarat, pentru OLT-ALERT.RO, Ion Doldurea, afirmând că dorința sa este aceea de a face o altfel de politică, bazată pe oameni onești și pe foarte mulți tineri.

Ion Doldurea a subliniat că, dacă va fi ales președinte de majoritate, nu intenționează ca, pe viitor, să ocupe alte funcții mai înalte în partid și nici funcțiile publice nu îl interesează.

„Eu nu am făcut politică, familia mea nu face politică. Am acceptat funcția de președinte interimar pentru că vreau să ajut și pentru că doresc să mă implic pentru promovarea unei altfel de politici. Nu mă interesează alte funcții în partid, mai înalte, nu mă interesează funcțiile publice, nu vreau vreun post în Parlamentul României. Eu aici vreau să mă implic, la Caracal. Știți că, la noi, oamenii sunt mereu critici: dacă nu te implici, de ce nu te implici, dacă te implici, imediat sunt toți cu ochii pe tine – cine ești, ce interese ai și așa mai departe. Ei, uite că eu nu am nici un interes, nu vreau nimic, vreau doar să ajut”, a declarat Ion Doldurea.

Motivul pentru care se implică în politică este acela că vrea să încerce, alături de alți oameni cu gânduri similare, să schimbe ceva în comunitatea sa și, de ce nu, în societatea românească, dacă ideile sale vor fi împărtășite de un număr din ce în ce mai mare de oameni.

„Eu, conjunctural, sunt aici unde sunt, dar așa cum știu eu, vreau să fac puțină treabă. Dacă tot am venit să ajut, măcar să facem o altfel de treabă, să facem altcumva treaba, cu oameni care să nu fie stresați, să discute liber problemele pe care le au, și pe cele personale, dar și pe cele de partid, mai ales cele de comunitate. Pe noi ne interesează foarte tare orașul nostru, ne interesează foarte tare ca următoarea administrație să aibă rezultate mult mai bune și mai sănătoase.

În general, îmi doresc foarte tare o schimbare. Dacă voi putea și voi fi în stare să fac asta, Doamne-ajută. Dacă nu, o să mă retrag și o să îmi văd de treaba mea”, a reliefat omul de afaceri, spunând că își dorește ca și în cadrul PSD Caracal să existe funcția statutară de președinte executiv, care nu a existat până acum.

În acest context, omul de afaceri caracalean afirmă că, după ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare și la cele prezidențiale, PSD trebuie nu doar cosmetizat, ci are nevoie de o transformare.

„Partidul are nevoie schimbări radicale, trebuie schimbată inclusiv denumirea, inclusiv logo-ul, totul. Avem nevoie de o transformare, nu de o cosmetizare, pentru că este nevoie de o stângă nu doar puternică, ci și autentică. Partidul Social Democrat ar trebui să fie supus unei transformări reale. Să alegem oameni cât mai serioși care pot să ne reprezinte, să promovăm mulți tineri capabili, să nu mai promovăm oameni cu vechi concepții.

Asta e părerea mea. Și sper să fie cât mai mulți oameni ca mine. Cel puțin aici, în Caracal, sunt destui oameni care gândesc așa. Oameni care susțin ideea asta. Ideea trebuie ridicată și să aibă adepți. Trebuie gura care s-o spună, urechea care s-o asculte și mintea care s-o pună în operă. Trebuie să convingi cât mai mulți oameni că ăsta e drumul pe care trebuie să mergem. Dacă vom avea posibilitatea, o vom susține și noi mai departe. Și cine va vrea să ne combată, s-o facă, dar doar cu contraargumente. Acceptăm dialogul, discuția bazată pe argumente. Și vedem ce va ieși”, a subliniat Ion Doldurea.

În opinia acestuia, cu toate că ar fi de dorit să aibă loc cât de repede posibil, o transformare a partidului nu poate avea loc peste noapte, dar totul e să fie inițiată în mod real.

„Eu sunt sigur că lucrurile nu pot fi schimbate dintr-o dată, sunt de acord cu asta. Dacă vrei să schimbi ceva, trebuie schimbat treptat, chiar dacă mie mi-ar conveni să tăiem coada o singură dată, la început. Se pare însă că în societatea noastră e foarte greu să convingi de la început. Iar, dacă vorbim de PSD, nici timpul nu ne ajută acum să facem ceva brusc, pentru că vin alegerile locale și cele parlamentare”, a precizat președintele interimar al PSD Caracal.

Ion Doldurea susține și el ideea pe care liderul PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, a spus-o de la tribuna PSD, imediat după dizolvarea vechii conduceri a partidului, în 26 noiembrie, aceea ca în partid să intre cât mai mulți intelectuali.

„Ar fi de preferat să întărim partidul cu oameni noi și cu mulți intelectuali. Se știe că intelectualitatea a fost de stânga în majoritatea situațiilor istorice. Noi, în momentul ăsta, de asta avem nevoie, iar partea de stânga să fie scoasă în evidență și pusă într-o lumină cât mai favorabilă, dar bazându-ne pe astfel de valori.

Asta cu atât mai mult cu cât în momentul acesta nici un partid nu are o doctrină care să fie și practicată, nu doar afirmată. Nu trebuie să descoperim noi apa fiartă; dacă ne uităm în istorie, social-democrația a pus omul în centrul atenției, iar liberalismul a pus capitalul în centrul atenției. Nu e rău ca cele două să se succeadă. Iar la treabă trebuie puși profesioniști. Că vorbim de dreapta sau de stânga, funcțiile cheie trebuie ocupate de profesioniști, de oameni competenți, și sus, la vârf, și la bază, în comunități. Uite, să vorbim de comunitatea noastră caracaleană. Ce ne interesează pe noi? Să nu mai avem câini pe stradă, să existe siguranța cetățeanului, să avem curățenie, să avem investiții. Pentru asta avem nevoie de o bună administrație locală, iar o administrație locală bună trebuie făcută de oameni profesioniști”, a mai spus Ion Doldurea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here