Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au intrat în GREVĂ japoneză. Ce îi nemulțumește

Sindicatul Camera Federativă a Sindicatului Medicilor Olt a intrat în grevă japoneză. Medicii de la Spitalul Slatina sunt nemulţumiți de noua lege a salarizării, prin care este prevăzută scăderea sporurilor, dar şi de lipsa de dialog social. 

Reprezentantul Camerei Federative a Medicilor Olt, chirurgul Cătălin Dudu, a precizat că s-a creat agitaţie în sistem, tocmai în pragul Crăciunului.

„Actualul guvern a creat o agitaţie în sistem că vor scădea sporurile, tocmai acum în perioada sărbătorilor. Suntem nemulţumiţi de lipsa de dialog social. Premierul Orban a anunţat că o să ne invite la discuţii, dar acum îşi asumă răspunderea, se va crea un precedent periculos. Vrem să fim invitaţi la discuţii. Prin acest protes vrem să atragem atenţia Guvernului. Este greu de spus dacă medicii, asistenţii sau infirmierele vor fi afectaţi de aceste scăderi. După unii jurişti, precum cei de la Deva, tot personalul va fi afectat. Ne dorim ca totul să fie clar, să se ştie exact ce se întâmplă, cine va fi afectat de noua lege”, a spus medicul Cătălin Dudu.

Medicii sunt nemulţumiţi şi de reducerea bugetului alocat sistemului de sănătate, pentru că acesta nu a fost dezbătut. Aceştia spun că veniturile tuturor angajaţilor din sistemul de sănătate, prin limitarea sporului pentru condiţii periculoase şi vătămătoare, vor scădea. Doctorii nu văd cu ochi buni nici interzicerea cumului pensiei cu salariul.

Sursa: Gazeta Nouă

1 COMENTARIU

  1. Nu este normal ca dupa pensionare medicii sa mai ocupe posturile ani de zile . Tinerii medici cand pot si unde sa lucreze? Se blocheaza sistemul sanitara fara pensionari? Pana la ce varsta sindicatul crede ca este normal ca un medic sa ocupe un post? Sa se scoata la concurs aceste posturi care sunt ocupate de medicii pensionari . Daca vor sa mai lucreze o pot face in privat. Mai nou spitalele au gasit noi portite ca sa i tine pe acesti medici prin contract de prestari servicii pe PFA si tot nu scot posturile la concurs. Sindicatul cred ca este al medicilor si nu al medicilor pensionari. La Spitalul Judetean Slatina unde lucrati ce posturi ocupate de medicii pensionari scoase la concurs nu s au ocupat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here