Comentariile OLT-ALERT/ Șeful PNL Olt încearcă să bage jurnaliștilor pumnul în gură cerându-le bani în instanță

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, este un alt așa-zis șmecher care crede că, dacă dă în judecată jurnaliștii incomozi, cerându-le sume mari de bani în instanță, reușește să-i intimideze și să-i oprească din a mai scoate la lumina zilei adevăruri despre indivizi ca el.

Procesul pe care Voiculescu ni l-a intentat recent are toate ingredientele unui asemenea scenariu. Doar că regizorul care se dă rănit în aripa demnității, onoarei, reputației și prestigiului său profesional împănează textul cererii de chemare în judecată cu minciuni de care nu-l credeam în stare.

Prin acțiunea sa, Voiculescu arată că este un politician care nu își asumă statutul de persoană publică și, prin urmare, criticabilă. Unde mai pui că articolele pe care el le incriminează se bazează pe declarații ale colegilor săi de partid, pe actele sale politice manifestate în structurile partidului din care face parte sau pe informații de notorietate, așa cum este cea care face referire la calitatea domniei-sale de inculpat într-un proces penal. În plus, este vorba de articole fără atacuri la persoană, care se referă doar la activitatea sa politică și în care nu se regăsesc acuzații de „ticăloșie”, „corupție”, „șantaj” etc., cuvinte grele pe care el le folosește, în mediul on-line, împotriva adversarilor săi politici care nu l-au dat în judecată pentru asta.

Un politician care nu suportă critica este un politician mărunt, care nu înțelege jocul politic și care se supără ca văcaru’ pe sat în situații în care un adevărat politician arată clasă. Nu e cazul lui Voiculescu, fost ofițer de poliție plecat din structurile Ministerului Afacerilor Interne cu o tinichea de coadă după ce procurorii DIICOT l-au inculpat într-un dosar penal pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. Fără să ne pronunțăm asupra vinovăției sau nevinovăției sale, reamintim că încă mai trage tinicheaua aia după el, după ce, achitat în primă instanță, este judecat în continuare în urma deciziei Curții de Apel Craiova ca procesul să fie reluat de la zero.

Își poartă însă „crucea” cu o încăpățânare demnă de scopuri mai nobile, ținând cu dinții de funcția politică pe care o ocupă, chiar dacă alți lideri liberali, printre care se numără și actualul președinte al partidului, premierul Ludovic Orban, au impus un profil moral în PNL, făcând un pas în spate atunci când au avut probleme în Justiție. Aceștia n-au așteptat să le ceară colegii de partid să facă pasul acela în spate până își rezolvă problemele cu pricina, cum i s-a cerut franc lui Voiculescu, în plină ședință a Biroului Politic Județean.

Ei bine, omul acesta vrea de la noi bani pentru că, chipurile, i-am fi șifonat demnitatea, onoarea, reputația și prestigiul său profesional publicând „articole defăimătoare și nereale” (sic!), după cum spune reclamantul nostru. O strategie ieftină care nu ne sperie și nu ne va opri să scoatem la iveală adevăruri despre asemenea personaje care populează politica românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here