SUA se pregătesc pentru “răzbunarea cruntă” a Iranului. Funeralii fastuoase pentru Soleimani

Sursa foto: stirileprotv.ro

“Nu am vrut să pornim un război cu Iranul, am vrut să prevenim unul”. Iată răspunsul președintelui Trump, după raidul american cu drone în care a fost ucis cel mai important comandant militar iranian, generalul Soleimani.

Tot în capitala Irakului o imensă procesiune funebră a marcat, sâmbătă, începutul zilelor de doliu pentru cel care superviza operaţiunile iraniene în Orientul Mijlociu.

Cu scandări “Moarte Americii”, mii de oameni au luat parte, la Bagdad, la o procesiune funebră în memoria comandantului militar Qasem Soleimani. În mulţime s-a aflat şi premierul Irakului.

Ordinul pentru raidul de joi, în care a fost eliminat Soleimani, a venit direct de la preşedintele Trump. Generalul Soleimani – văzut că un erou în Iran, şi considerat “numărul doi” în ierahia puterii, după liderul suprem, ayatolahul Khamenei – era arhitectul operaţiunilor Iranului în Orientul mijlociu.

Liderul suprem iranian a vizitat familia generalului Soleimani. “O răzbunare cruntă îi aşteaptă pe criminali”, a ameninţat ayatolahul Khamenei, în timp ce ministrul de externe iranian a declarat că americanii au făcut o greşeală uriaşă: “Republica Islamică are dreptul legal de a răspunde oricând şi în orice fel va considera potrivit.”

Trupul neînsufleţit al generalului va fi repatriat în Iran, pentru funeralii în oraşul său natal, cel mai probabil marți.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here