Cazul pacientei care a luat foc la operație. Beuran a fost demis, iar spitalul Floreasca amendat

Sursa foto: doctorulzilei.ro

Medicul Mircea Beuran a fost demis astăzi din funcția de șef de secție în cadrul Spitalului Floreasca din Capitală, în urma cercetării administrative care a fost declanșată de conducerea spitalului, după ce o pacientă a luat foc și a murit.

Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București, ca urmare a tragicului eveniment din data de 22.12.2019, când o pacientă a suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală și care pe 29.12.2019 a și decedat.

În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III.

Ministerul Sănătății va prezenta mâine concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecția Sanitara de Stat (ISS) și Corpul de Control al MS și salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a șefului de secție, care nu a respectat obligațiile contractuale. De asemenea, ISS a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cît și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei.”

Anterior, surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că Direcția de Sănătate Publică a sancționat managementul spitalului Floreasca cu o amendă în valoare de 200.000 de lei.

Nu în ultimul rând, Direcția Sanitară din Ministerul Sănătății a aplicat amenzi în valoare totală de 30.000 lei, după cum urmează: 20.000 de lei amendă pentru spital, iar restul de 10.000 de lei se împart între cei care au făcut parte din echipa care a desfășurat intervenția chirurgicală.

Concluziile oficiale ale raportului Corpului de Control vor fi făcute publice marți, într-o conferință de presă.

Aceste măsuri au fost impuse după ce o femeie de 66 de ani a suferit arsuri în timpul unei operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după care a murit.

Pacienta a fost dezinfectată cu o soluție de mâini care avea o concentrație mare de alcool și nu trebuia folosită în același timp cu bisturiul electric.

Patru anchete au fost deschise în acest caz.

Profesorul Mircea Beuran, cel care a coordonat intervenția chirurgicală, a susținut că a ajuns la spital după incident. Numele său apărea, însă, în protocolul medical, pentru că era șeful echipei.

Conform documentelor medicale, profesorul Mircea Beuran este cel care a coordonat întreaga activitate. Însă el a declarat că a ajuns la spital abia după ce femeia a fost arsă.

Prof. dr. Mircea Beuran: ″Mi se aduce la cunoştinţă că îmi responsabilizez tot actul, eu cred că nişte oameni care înţeleg lucrurile la etapă, nu poţi să-i pui în spate unui om care nu-i acolo, cum nici cei care operau nu aveau nicio treabă cu de ce s-a aprins bolnavul.″⁣

În tot acest timp, s-au deschis mai multe anchete. Una este a Ministerului Sănătăţii, care trebuie să afle şi de ce reprezentanţii spitalului nu au anunţat incidentul.

A doua este a Serviciului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Capitalei.

Cercetări fac şi reprezentanţii Colegiului Medicilor din Bucureşti, dar şi cei ai Spitalului Floreasca.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here