Șeful companiei maghiare MOL, apropiat al lui Viktor Orban, condamnat în Croația pentru mituirea fostului premier Ivo Sanader

Preşedintele şi directorul general al companiei maghiare MOL, Zsolt Hernádi, a fost condamnat la doi ani de închisoare de judecătorii de la tribunalul din zagreb, într-un dosar de corupție, informează agenția MTI. 

În același caz, fostul premier al Croației, a primit o condamnare la şase ani de închisoare. Decizia instanței nu este definitivă.

În motivarea deciziei se arată că Ivo Sanader s-a înţeles cu Zsolt Hernádi ca în schimbul sumei de 10 milioane de euro, compania MOL să obţină dreptul de administrator asupra companiei petroliere croate INA. De asemenea, INA trebuia să renunţe la activitatea în domeniul gazelor, care cauza pierderi.

Zsolt Hernádi este considerat drept un apropiat al premierului Viktor Orban și unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din Ungaria.

Compania MOL este una strategică pentru sectorul energetic din Ungaria este prezentă și pe piața carburanților din România.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here