Liberalii din Olt încalcă spiritul proiectului „România educată”, lansat de președintele Klaus Iohannis

Exif_JPEG_420

Politizarea instituțiilor publice din Olt pornită de liberali arată cât de ipocriți sunt aceștia, care până nu demult acuzau PSD de ceea ce fac ei acum. Mai mult, prin schimbarea inspectorilor școlari în funcție cu persoane agreate de ei, liberalii încalcă, în rând cu colegii lor din alte județe, „spiritul proiectului «România educată»”, lansat în 2018 de președintele României, care se declara atunci împotriva politizării instituțiilor din Educație.

Opt inspectori școlari cu ani de experiență în Inspectoratul Școlar Olt au fost schimbați recent de liberalii olteni, după ce la conducerea instituției au fost numiți, evident, membri ai Partidului Național Liberal.

Dacă structurile sindicale din învățământ tac mâlc la nivelul județului Olt, sindicaliștii din Iași au ținut să îi reamintească președintelui României că, atunci când a lansat proiectul „România educată”, acuza PSD că a politizat inspectoratele școlare și milita pentru depolitizarea acestor instituții.

„Sindicaliștii din Iași i-au trimis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi atrag atenția că schimbarea pe criterii politice a inspectorilor școlari încalcă spiritul proiectului „România educată” și îi cer să intervină «la nivelul Executivului pentru ca în învățământ să fie promovată depolitizarea”, potrivit edupedu.ro, citat de digi24.ro.

„În scrisoarea trimisă la Cotroceni, Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași (USLIP) îi amintește președintelui că, în momentul lansării proiectului prezidențial pe educație, a declarat că «dacă intri într-un ISJ nu există Inspector care să nu aibă carnet de partid»”, mai arată sursele citate.

În decembrie 2018, la evenimentul în care a lansat raportul său pe educație „România educată”, Klaus Iohannis a declara: „Actualele inspectorate școlare trebuie desființate și înlocuite cu structuri de profesioniști. Dacă acum intru într-un inspectorat și nu scot toți carnetul de partid înseamnă că este o minune. Aceste politizări se petrec în special în perioade guvernamentale PSD-iste. Deci PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional. O eroare fundamentală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here