Pompierii au lichidat incendiul izbucnit în blocul din Slatina. De la ce a pornit focul/ FOTO+VIDEO

Pompierii au reușit să lichideze incendiul izbucnit, joi dimineață, într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Primăverii din Slatina. Intervenția salvatorilor a durat circa patru ore. Flăcările au distrus mai multe bunuri, iar cele două femei care locuiau în apartament au ajuns la spital, una dintre ele cu arsuri la nivelul feței.

De asemenea, 22 de persoane au fost evacuate de pompieri din bloc imediat ce salvatorii au ajuns la fața locului.

„Incendiul a fost lichidat. Au ars mobilier, materiale textile, electronice și electrocasnice depozitate în holul locuinței și într-o cameră de locuit. Pe de altă parte, au fost evacuate cantități mari de materiale textile, cărți, mobilier, electrocnice, electrocasnice și obiecte de uz gospodăresc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Intervenția a durat circa patru ore. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată, a mai precizat reprezentantul ISU.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 08.00. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la materialele combustibile aflate într-un apartament, cu degajări mari de fum.

Concomitent cu intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului, pompierii au acționat pentru evacuarea persoanelor aflate în locuințe.

„Au fost evacuate 22 de persoane, două femei aflate în apartamentul unde se manifesta incendiul fiind preluate de echipajele medicale. 16 dintre persoanele evacuate au stat în microbuzul din dotarea ISU, deplasat la locul evenimentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Cele două femei, una în vârstă de 40 de ani, cu arsuri superficiale la nivelul feței și cealaltă, în vârstă de 78 de ani, fără urme vizibile de traumă, au fost transportate la Spitalul Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here