Serviciu de eliberare a buletinelor, inaugurat în nordul județului Olt, la Dobroteasa

Sursa foto: gazetanoua.ro

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) de la Dobroteasa a fost inaugurat, joi, în prezenţa reprezentanţilor CJ Olt şi a mai multor primari din zona de nord.

Noul serviciu îi scuteşte pe locuitorii din zona de nord a judeţului de un drum de câţiva zeci de kilometri, la Slatina sau Scorniceşti.

„Astăzi este o zi importantă pentru comuna Dobroteasa şi pentru comunele arondate la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor. Este un serviciu important pentru cei peste 10 mii de cetăţeni din zonă. Există o sală de aşteptare, unde cetăţenii îşi pot completa documentele, urmează o sală pentru fotografii şi o sală pentru întocmirea documentaţiei”, a declarat primarul din Dobroteasa, Ion Crăciunescu.

Astfel comunele Dobroteasa, Vitomireşti, Sîmbureşti şi Vultureşti s-au desprins de SPCLEP Slatina şi au fost arondate la SPCLEP Dobroteasa. Tot aici au fost arondate şi localităţile Leleasca, Făgeţelu şi Topana, care erau la SPCLEP Scorniceşti.

„Visul s-a transformat în realitate. Discutam cu domnul primar şi cu domnul preşedinte Marius Oprescu să facem un Serviciu de evidenţă a persoanelor aici, la Dobroteasa, şi să-şi dea acceptul şi comunele arondate. Domnul primar a îmbrăţişat această idee şi, cu sprijinul CJ, am reuşit să facem această clădire frumoasă. Acum, cetăţenii pot veni pentru a-şi face cărţile de identitate aici. Înainte, era nevoie de deplasare la Slatina sau Scorniceşti şi acest serviciu este un beneficiu pentru întreaga zonă”, a afirmat şi vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu.

În judeţul Olt funcţionează, începând din 2020, 10 Servicii Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor, după cum urmează: Slatina, Caracal, Balş, Corabia, Drăgăneşti-Olt, Piatra-Olt, Scorniceşti, Ghimpeţeni, Gostavăţu şi Dobroteasa.

Sursa: gazetanoua.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here