Vela este pus pe treabă! Vrea restructurarea Poliției și Jandarmeriei

Sursa foto : realitatea.net

Ministrul de Interne are de gând să restructureze Poliția și Jandarmeria. Vela a declarat, luni, că toate instituțiile de armă trebuie să trimită propriile propuneri de reorganizare până marți și că până la finalul săptămânăă va fi gata un plan de reorganizare a instituțiilor.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că în acestă săptămână va fi finalizat un plan de restructurare a instituțiilor din Ministerul de Interne, incluzând Poliția și Jandarmeria, și că a avut discuții doar cu reprezentanții Jandameriei legat de un model cu comandă regională. El susține că astfel se vor reduce multe posturi de conducere cu salarii foarte mari.
Vela a declarat, luni, că toate instituțiile de armă trebuie să trimită propriile propuneri de reorganizare până marți și că până la finalul săptămânăă va fi gata un plan de reorganizare a instituțiilor.
El a spus că până acum a discutat doar cu reprezentanții Jandarmeriei, care au fost de acord cu o reorganizare după modelul Poliției de Frontieră, care are doar cinci inspectorate regionale, în locul a 40 de inspectorate județene.
“Au fost de acord să existe o comandă regionala care să aibă în răspunde câteva inspectorate. Pentru Ministerul de Interne va fi bine pentru că se reduc posturi de conducere cu salarii foarte mari, rămânând astfel bani pentru dotări, de exmplu (…) Am discutat săptămâna trecută despre tot ce ține de o programare bugetară. Este foarte greu să se comunice de la Direcția economică a ministerului cu 40 de directori economic din țară. Dacă se face o eficientizare, cred că și comunicarea va fi mai bună”, a afirmat Marcel Vela.
Întrebat dacă și la Poliție s-ar putea urma acest model, Vela a spus că nu vrea să se pronunțe pentru a nu influența. “Las să fie democrație, să vină dânșii cu propuneri și la final propunerile vor fi puse pe masă și toti vom trage o linie”.
Chestionat despre nemulțumirile sindicatelor din Poliție, care au reclamat că nu au fost consultate, ministrul de Interne a spus că va avea discuții cu sindicatele în această săptămână, după ce va primi propunerile de la instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here