Guvernul va amâna, prin OUG, plata alocațiilor dublate pentru copii

Guvernul Orban va amâna până la 1 iulie 2020 dublarea alocațiilor pentru copii. Executivul va adopta chiar săptămâna aceasta o Ordonanță de Urgență în acest sens. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan, pentru G4Media.

„Pentru că PNL este într-un dialog continuu cu președintele Klaus Iohannis, promulgarea de astăzi a legii privind alocațiile va fi completată de o Ordonanță de Urgență a Guvernului. Actul normativ va proroga intrarea în vigoare a legii de dublare a alocațiilor până la prima rectificare bugetară din acest an, la începutul lunii Iulie, așa cum prevede legea responsabilității fiscal-bugetare. Presiunea care apasă bugetul din acest an, din motive ce țin de politica falimentară a fostului guvern, dorim să nu afecteze copiii din România”, a declarat Raluca Turcan, pentru G4Media.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea inițiată de PSD privind dublarea alocațiilor pentru copii. Săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban afirmase că acum nu sunt suficienți bani pentru dublarea alocațiilor.

Potrivit actului normativ, alocația ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here