Polițiștii din Olt implicați în cazul Caracal s-au îmbolnăvit subit în timpul cercetării disciplinare

Fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, comisarul șef Ionuț Sârbu, care a ocupat și funcția de adjunct al instituției, nu poate fi cercetat disciplinar în cadrul anchetei în care sunt vizați mai mulți oameni ai legii cu răspundere în cazul Caracal. Și asta pentru că el s-a îmbolnăvit și a intrat în concediu medical.

În aceeași situație se află și Constantin Pistol, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Caracal, și el vizat de anchetă.

Îmbolnăvirile subite ale celor doi oameni ai legii ridică suspiciuni în opinia ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a dispus către Direcția Medicală din MAI să poarte discuții cu medici de la Spitalul de Urgență al ministerului, să verifice toate actele medicale prezentate de cei doi. Pentru a nu expira termenul legal în care cei doi pot fi cercetați disciplinar, ancheta a fost suspendată.

“Da, este ciudată această îmbolnăvire subită a polițiștilor de la Caracal și din Olt. Pe lângă adjunctul Sârbu, mai este și șeful Investigațiilor Criminale, Pistol Constantin, care este la fel, în concediu medical și îi este suspendată cercetarea disciplinară pentru a nu se depăși termenul de anchetă sau sancționare. Eu, de când sunt ministru, am fost pus într-o situație neplăcută de multe ori, în care am fost nevoit să semnez ordine de clasare pentru că au fost depășite termenele respective și dosarul trebuia clasat. Din această săptămână, am dispus către Direcția Medicală din Ministerul Afacerilor Interne ca să discute cu medici de la Spitalul de Urgență al MAI, să verifice toate actele medicale prezentate și inclusiv pe cei doi care mai sunt în concediu medical”, a declarat, România TV, Marcel Vela.

Vizat de anchetă este și fostul adjunct al IPJ Olt, comisarul șef Nicolae Alexa, care a revenit la serviciu.

“Adjunctul Alexa Nicolae a revenit la serviciu săptămâna trecută și este programat, citat pentru miercuri, la consiliul de disciplină. El este cercetat disciplinar și conform statutului polițistului și al tuturor sesizărilor care s-au făcut cu privire la ceea ce s-a întâmplat în 24 iulie, este cercetat cu privire la toate aspectele”, a precizat, tot la România TV, ministrul Afacerilor Interne.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here