Procurorii din Olt își numără eșecurile și realizările de anul trecut

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt va număra, vineri, eșecurile și realizările de anul trecut ale procurorilor.

Totul va avea loc în Adunarea Generală a Procurorilor.

„La data de 17 ianuarie 2020, va avea loc la sediul acestei unităţi de parchet Adunarea Generală a Procurorilor, ocazie cu care se va dezbate activitatea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pe anul 2019”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Cu această ocazie, conducerea instituției va susține și o conferință, pentru prezentarea datelor statistice.

În 2018, procurorii din Olt au avut de soluționat 26.512 cauze penale (15.074 existente din anul precedent și 11.438 de cazuri noi), dintre care au reușit să soluționeze doar 10.486, mai multe cu 5% decât în 2017, dar în procent de numai 45,65% din numărul total al dosarelor de soluționat. Cauza principală a numărului mic de cauze soluționate o reprezintă, ca de obicei, lipsa personalului, procentul de ocupare fiind atunci de doar 66,67%.

Lucrurile nu au stat bine în privința numărului de procurori nici anul trecut. În noiembrie 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina aproape că a rămas fără procurori după ce pe funcții se mai regăseau doar doi magistrați. Scăderea numărului de procurori la această unitate de parchet a fost unul abrupt, pentru că mai mulți magistrați au plecat într-un timp scurt, astfel că cei doi rămași au resimțit din plin numărul mare de dosare pe care trebuie să le soluționeze.

„La Parchetul Slatina au rămas doar doi procurori. Aveam trei stagiari, dar au intrat în concediul de odihnă și de studiu, pentru că trebuie să susțină examenul de capacitate, iar după examen probabil că vor merge la alte unități de parchet, pentru că sunt din alte localități, Satu Mare, Baia Mare și Cluj. O colegă a intrat în concediul medical, respectiv prenatal și urmează cel postnatal. Deci patru și cu doi care sunt în funcție, erau șase procurori. Doamna prim-procuror s-a pensionat. Și atunci l-am delegat pe domnul Pavel de la PT Olt la Parchetul Slatina, deocamdată pe șase luni. Vom mai vedea apoi, pentru că și la noi, la PT Olt, există o activitate la fel de deficitară, pentru că lucrăm cu cinci procurori mai puțin”, declara, în noiembrie 2019, pentru OLT-ALERT, șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prim-procurorul Anca Anuța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here