Darius Vâlcov, audiat în dosarul de luare de mită, a IZBUCNIT în fața judecătorilor: S-au făcut presiuni politice asupra martorilor

Fostul ministru Darius Vâlcov, care a fost audiat, marți, în dosarul în care e acuzat de instigare la dare și luare de mită, de la Tribunalul Gorj, a reclamat că s-au făcut presiuni politice și presiuni din partea procurorilor asupra martorilor pentru a face denunțuri împotriva sa, relatează Mediafax.
Darius Vâlcov a fost însoțit la proces de trei avocați, iar la termen au venit și ceilalți inculpați din dosar.
Fostul ministru al Finanțelor nu a recunoscut acuzațiile care i se aduc și a susținut că s-au făcut presiuni asupra finului său, fostul deputat Daniel Bărbulescu, care, în 2015, a fost cel care l-a denunţat la procurorii anticorupţie.
Vâlcov crede că Bărbulescu a dat vina pe el de teamă să nu ajungă la închisoare.
„Atât el, cât și soția lui, au fost chemați la organele de urmărire penală și au fost amenințați cu cătușele pe masă, că dacă nu vor formula denunțuri împotriva mea, nu își vor mai vedea copiii”, a spus Darius Vâlcov, în fața judecătorului de caz.
De asemenea, Vâlcov a vorbit și despre presiuni politice în 2017, dovada fiind că s-a solicitat reținerea sa la o zi după ce a întocmit raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu.
„La o zi după ce s-a făcut evaluarea Guvernului Grindeanu, a fost făcută propunerea de reținere a mea. A fost un procuror care a refuzat. Am avut noroc”, a mai declarat fostul ministru.
Darius Vâlcov a mai spus că pe angajatul OCPI, inculpat și el în dosar, nu l-ar fi văzut niciodată și nu-i cunoaște nici pe ceilalți inculpați, angajați ai celor trei firme înființate. Potrivit acestuia, singura persoană cu care a discutat a fost finul său Daniel Bărbulescu.
„În 2011 am avut o discuție, o consultație pe idei de afaceri și am declarat că pot susține financiar înființarea firmelor. (…) Familia Bărbulescu mi-a solicitat ajutorul financiar, urmând ca ulterior să-mi restituie banii, iar după ce voi încheia activitatea politică să intru în acționariatul firmelor, contracost. (…) Împrumutul a fost de 400.000 de lei și ulterior a solicitat și a primit încă 400.000 de lei. În total, 800.000 de lei, bani care proveneau de la nunți. Banii au fost luați dintr-un seif aflat la socrul său, în Slatina”, a declarat Darius Vâlcov.
Acesta a precizat că a lăsat banii reprezentând darul de la nunta sa, organizată în trei locații, în seiful lui Bărbulescu, pentru că, după familia lui, finul Daniel Bărbulescu era persoana de încredere.
Ulterior, Vâlcov susține că nu ar mai fi știut nimic despre activitatea firmelor sau despre contracte.
La finalul termenului de marți, Darius Vâlcov a declarat că speră să fie achitat.
„Dacă există Dumnezeu, va fi achitare. Nu sunt vinovat!”, a încheiat Vâlcov.
Fostului ministru al Finanţelor şi senator de Olt, este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că Vâlcov ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice ar fi decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.
Sursa: hotnews.ro

1 COMENTARIU

  1. Băi, nenorocitule, sper să intri cât mai repede in pușcărie! Cu firma ta de cadastru, mi-ai luat trei ha de pământ!!!! Tu sau Bărbulescu, sau Cincă, trebuie să plătiți pentru încălcarea proprietății mele! Ați făcut PUZ la T122/P13 și mi-ați acoperit trei ha de pământ cu fotovoltaice fără să mă întrebați, nesimțiților și hoțomanilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here