Marcel Ciolacu a anunțat, la Slatina, că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. UDMR va susține moțiunea

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi, la Slatina, că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva actualului guvern după ce premierul Ludovic Orban a anunţat că Executivul îşi va asuma răspunderea pe legea privind alegerea primarilor în două tururi.

„Cu certitudine, în trei zile după ce vine asumarea în parlament, vom depune moțiune de cenzură. Am avut o convorbire telefonică cu președintele Kelemen Hunor și este de acord să susțină, alături de Partidul Social Democrat, această moțiune. Nu este corect să vii cu modificări legislative, indiferent dacă te avantajează sau nu, politic, și să încerci schimbarea regulilor în timpul jocului. Mai mult, există o decizie a Curții Constituționale a României, care spune că cu șase luni înainte (de alegeri – n.r.) nu ai voie să modifici nici o lege electorală. Și o recomandare de bună practică europeană, a Comisiei de la Veneția, spune că, de fapt, cu un înainte (de alegeri – n.r.) nu au voie să faci modificări. Dacă dorim să rămânem totuși în Europa și în jocul democratic european, eu cel puțin asta îmi doresc, ar trebui ca și actuala putere să se încadreze în acești termeni”, a declarat Marcel Ciolacu.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here