Demonstranții au năvălit peste Macron, la teatru. Președintele francez a fost evacuat

Sursa foto: b1.ro

În Franța, protestele față de modificarea sistemului de pensii continuă. Mai multe persoane au încercat să intre cu forța într-un teatru din Paris, în care se afla președintele Emmanuel Macron, alături de soție, informează B1 TV.

Protestatarii, care se opun schimbărilor propuse de guvernul francez în sistemul de pensii, au încercat să intre cu forța într-un teatru din Paris, unde președintele Emmanuel Macron și soția au participat la un spectacol. Nu au reușit, așa că după terminarea spectacolului au urmărit mașina prezidențială, în timp ce țipau și huiduiau.

Imaginile video postate pe rețelele de socializare au arătat protestatari scandând “Macron, demisia!”.

Prezența președintelui la teatru a fost anunțată pe Twitter de un jurnalist și activist politic care se afla în sala. Acesta a fost reținut mai târziu de poliție.

Neumultumirile sunt legate, în principal, de intenţiile guvernului (şi ale lui Emmanuel Macron) de a comasa cele 42 de sisteme de pensii actuale într-unul singur. În plus, pensiile speciale ar urma să fie eliminate, astfel încât ele ar fi calculate pe bază de contributivitate, nu în baza veniturilor din ultimii cinci ani. Nu în ultimul rând, guvernul vrea să elimine pensionarea anticipată din anumite sectoare.

Emmanuel Macron susține că reformele propuse sunt esențiale pentru simplificarea sistemului de pensii, dar oponenții acuză că mulți francezi vor trebui să muncească mai mult dacă acestea se materializează.

Joi, aproximativ 200.000 de oameni au protestat în Franța față de reforma pensiilor, un număr mai mic decât cel înregistrat joia precedentă.

Iar vineri, Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, a fost închis, pentru că intrările au fost blocate de sindicaliștii care contestă reforma.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here