Sărbătorim Slatina: 652 de ani de la prima atestare documentare. Gala Campionilor, Gala Superlativelor, Gala Seniorilor

Slatina marchează, în aceste zile, împlinirea a 652 ani de la prima atestare documentară a orașului. Vor fi manifestări ample, vor fi premiate valorile și vor avea loc concerte susținute de mari artiști ai momentului.

Manifestările încep luni, 20 ianuarie, la ora 08.30, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, unde, în cadrul Galei Campionilor, municipalitatea și consiliul local vor premia premiază elevii, profesorii, sportivii și antrenorii din unitățile de învățământ și cluburile sportive slătinene care au obținut performanțe remarcabile în anul anterior.

Marți, 22 ianuarie, tot la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu”, va avea loc, de la ora 17.00, Gala Superlativelor, în cadrul căreia se vor decerna distincția ”Cetățean de onoare” și ”Diplomă de merit” persoanelor fizice, juridice, asociațiilor și instituțiilor care au contribuit în anul 2019 la dezvoltarea vieții economice, sociale și culturale a municipiului Slatina. Gala va fi prezentată de actrița Monica Davidescu. După decernarea distincțiilor va avea loc un moment muzical susținut de Paula Seling.

Joi, 24 ianuarie, va fi marcată, în prima parte a zilei, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Unirea Principatelor Române, prin ceremoniale militare și religioase și prin depuneri de coroane.

În cea de-a doua parte a zilei, la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” va avea loc, de la ora 17.00, Gala Seniorilor, în cadrul căreia vor fi premiate familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2019. Participanții se vor bucura, la final, de un concert susținut de îndrăgita interpretă de muzică ușoară Anastasia Lazariuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here