Judecătorii Tribunalului Olt resping eliminarea pensiilor speciale de care beneficiază magistrații, dar nu protestează împotriva măsurii

Judecătorii Tribunalului Olt resping eliminarea pensiilor speciale de care beneficiază magistrații, dar nu vor protesta, alături de colegii lor de la alte instanțe, împotriva acestei măsuri.

Magistrații de la Tribunalul Olt au ținut, marți, Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul instituției pentru a formula un punct de vedere motivat la iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu.

„Reamintim cu această ocazie că, în cuprinsul considerentelor Deciziei nr.873/25.06.2010, Curtea Constituţională a reţinut că eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor contravine principiului independenţei justiţiei, fiind o măsură neconstituţională.

La fel de adevărat este că opiniei publice i-a fost indusă ideea că pensia de serviciu ar fi un «privilegiu» necuvenit, de care beneficiază atât magistrații, cât şi personalul auxiliar, ignorându-se regimul restrictiv impus acestor categorii profesionale, plin de incompatibilități şi interdicții, riscurile şi responsabilitatea pe care le implica exercitarea profesiei, care impun acordarea unei remuneraţii adecvate atât în timpul activităţii, cât şi după încetarea acesteia .

Faţă de demersul puterilor executivă şi legislativă, în vădită contradicţie cu jurisprudenţa Curţii Constituţionale, judecătorii Tribunalului Olt susţin respingerea modificărilor propuse şi care vizează eliminarea dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu, însuşindu-şi punctul de vedere exprimat prin Hotărârea CSM nr. 56/10.04.2019”, se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Olt.

Magistrații olteni nu au anunțat însă și vreo formă de protest alături de colegii lor din țară.

Judecătorii de la Tribunalul București și de la Curtea de Apel își vor suspenda, de miercuri, activitatea, în condițiile în care, pe 28 ianuarie, parlamentarii vor vota eliminarea pensiilor speciale.

Magistraților din Capitală li se alătură și cei de la Curtea de Apel Craiova.

Activitatea va fi suspendată pe o perioadă nedeterminată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here