Răsturnare de situație, VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL!

Sursa foto: b1.ro

Meteorologii vin cu vești bune și pentru ziua de joi, 23 ianuarie 2020.

Vremea va continua să se încălzească, iar temperaturile vor fi peste cele specifice acestei perioade a anului.

Conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), joi vom avea parte de o zi cu cer variabil în prima parte a zilei, cu precădere în partea de nord, centru și estul țării.

Precipitațiile sub formă de ninsoare își vor face apariția în zonele montane, în Transilvania și izolat în Moldova și în Dobrogea.

Vântul va avea unele intensificări în Carpaţii Meridionali, acolo unde va sufla cu rafale de peste 90…100 km/h.

În Modova vântul va sufla cu viteza de 70…80 km/h, iar în nord-estul Munteniei şi în Dobrogea, rafalele vor depăși 55…65 km/h.

Temperaturile maxime ale zilei de joi se vor situa în general între între 1 şi 8 grade Celsuis, iar cele minime între -11 şi 0 grade, uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cu totul izolat, vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură, mai anunță ANM, potrivit impact.ro.

Și vineri, 24 ianuarie vremea va fi în general frumoasă, iar valorile diurne se vor situa peste cele specifice perioadei.

Mai exact, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 11 grade Celsius, iar cele minime între -10 şi 1 grad, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar trecător şi pe litoral.

La munte, cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra vineri între 25 şi 30 ianuarie, când media maximelor se va situa între 3 şi 5 grade Celsius, iar a minimelor între -5 şi -2 grade Celsius.

În intervalul 23 ianuarie – 3 februarie, valorile termice se vor situa, în general între -6 şi un grad Celsius, iar media minimelor va fi între -12 şi -6 grade. Trecător, vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, pe suprafeţe mici în prima săptămână şi local în următoarea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here