Încărcătură emoțională la Caracal, de ziua Unirii Principatelor Române/ FOTO

Încărcătură emoționantă la Caracal, vineri, când, alături de oficialități, sute de cetățeni au sărbătorit Unirea Principatelor Române.

Câteva sute de oameni s-au adunat, vineri, pe platoul din fața Primăriei Caracal pentru a sărbători, alături de oficialități, a Micii Uniri, eveniment extrem de important în istoria României, piatra de temelie a Marii Uniri.

Au fost discursuri cu încărcătură patriotică, au fost momente muzicale la fel de emoționante.

Au fost prezenți primarul municipiului, Liviu Radu, alături de care s-au aflat deputatul de Olt Dan Ciocan, consilierii județeni Lucian Bondrescu și Victor Vătămanu, consilieri locali și șefi ai mai multor instituții publice locale.

„Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

Astfel, astăzi, la o distanţă în timp de 161 de ani de ziua de 24 ianuarie 1859, noi românii, retrăim aceste momente de importanţă istorică majoră pentru România. «Hai să dăm mână cu mână cei cu inimă română»”, a declarat primarul Liviu Radu.

La finalul manifestărilor, toți cei prezenți s-au prins într-o maire Horă a Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here