Paul Stănescu spune că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie. PSD susține un proiect de lege în acest sens

Paul Stănescu, secretar general interimar al PSD, a anunțat parlamentarii PSD vor pune în dezbatere în procedură de urgență proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie și îl vor vota pentru ca prevederile să intre în vigoare cât mai rapid.

Proiectul de lege a trecut deja de Senat și așteaptă să fie pus în dezbatere în Camera Deputaților, for decizional. Dacă va fi adoptată, va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Paul Stănescu a subliniat în declarații sale că deputații PSD vor vota în favoarea acestui proiect de lege.

“Legea vaccinării obligatorii a trecut de Senat este la Camera Deputaților la  Comisia de Sănătate, deci a fost inițiată în timpul guvernării PSD și, din discuțiile pe care le-am avut împreună cu colegii mei, legea vaccinării obligatorii va fi în procedură de urgență pentru că suntem într-o anumită situație care forțează lucrul ăsta, în momentul în care vorbim de atâtea cazuri de gripă la nivelul țării noastre și de asemenea vorbim de virusul gripal care vine din China. Noi credem că este obligatorie vaccinarea și vom susține acest proiect de lege în procedură de urgență”, a afirmat Paul Stănescu, joi seară, la Ploiești, conform profit.ro.

Aceste declarații vin în contextul în care, doar în ultimele zile, pest 81.000 de infecții respiratorii au fost înregistrate la nivel național. De la începutul sezonului, au fost confirmate la nivel naţional peste 240 de cazuri de gripă, iar trei persoane au decedat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here