Crimele de la Caracal și bordelul de la Kogălniceanu (II). 1000 lei pentru o noapte de distracție!

Românca Ana Maria Nuciu, traducătoare la baza Kogălniceanu în perioada 2008-2014, a readus în atenție faptele petrecute la Kogălniceanu în contextul anchetei privind crimele de la Caracal, cerând într-o plângere adresată DIICOT să cerceteze o posibilă implicare a militarilor americani de la Deveselu în dispariția fetelor.

Am prezentat într-un articol anterior dezvăluirile explozive ale unei foste angajate românce de la baza militară americană Mihail Kogălniceanu, privind relațiile militarilor americani cu prostituate din zona Constanța, dar și despre existența unui adevărat bordel în incinta unității.

Colegii de la „Cotidianul” prezintă azi noi documente din această anchetă jurnalistică, publicând conversații purtate de militari cu diverse femei.

Românca Ana Maria Nuciu, traducătoare la baza Kogălniceanu în perioada 2008-2014, a readus în atenție faptele petrecute la Kogălniceanu în contextul anchetei privind crimele de la Caracal, cerând într-o plângere adresată DIICOT să cerceteze o posibilă implicare a militarilor americani de la Deveselu în dispariția fetelor.

Ana Maria Nuciu a pus la dispoziția presei documente copiate dintr-un calculator de serviciu, respectiv mesaje schimbate de comandantul Otto Busher cu diverse femei.

„Ți-am făcut o ofertă să stai cu mine sau în altă casă și eu o să-ți dau 1000 ron pe săptămână sau 250 de fiecare dată când ne vedem. Te rog alege”.
„Propun să ne vedem sâmbăta de la 9 la 7 (dimineața, probabil – n.red) și eu voi da 1000 Ron”

Corespondența sugerează că unele dintre femei erau racolate de pe site-uri pentru adulți, Busher plângându-se într-unul din mesaje că femeia respectivă nu și-a șters încă pozele nud de pe pagina respectivă. Apar chiar și crize de gelozie, urmăriri, întrebări gen „cine era bărbatul cu care erai ieri”.

Niciunul dintre aceste mesaje nu ar fi de interes public atât timp cât ar fi vorba despre viața privată a unui cetățean, fie el și militar american. Problema este că, în plângerile sale, Ana Maria Nuciu face dezvăluiri privind traficul de femei în zona unei baze americane. Dacă astfel de situații s-au petrecut la Kogălniceanu, nu este exclus să se fi repetat la baza Deveselu. La urma urmelor vorbim despre mii de militari, bărbați în toată firea, aflați la mare depărtare de casă și familii. Este de presupus că vor căuta companie feminină, iar banii nu sunt o problemă.

Din nefericire, partea română a clasat în 2016 plângerea penală formulată de Ana Maria Nuciu împotriva a doi comandanți de la Kogălniceanu și a dispus returnarea către americani a registrelor de intrare/ieșire în unitate care ar fi putut dovedi aducerea unor tinere în interiorul bazei.

Putem oare să sperăm că autoritățile române vor redeschide acest caz și vor efectua cercetări și la baza Deveselu? Să nu uităm că, încă de la începutul anchetei de la Caracal, a circulat ipoteza că fetele nu ar fi fost ucise de Dincă, ci vândute unei rețele de proxeneți. S-a spus că Dincă ar fi făcut parte din rețea, iar acesta și-a schimbat declarațiile în repetate rânduri.

Încă din 2012 presa din România relata despre minore din zona Caracal obligate sa se prostitueze, printre clienți figurând afaceriști austrieci și militari americani de la Deveselu.

A trecut mai bine de jumătate de an și tot nu avem un răspund clar privind soarta Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu.

Sursa: bpnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here