Accesul în spitale este restricţionat din cauza gripei, dar cu 10 lei orice uşă se deschide

În plin sezon de gripă, în mai multe spitale din țară accesul vizitatorilor a fost restricționat. Tocmai pentru ca virusul să nu se împrăștie și mai mult, mai ales la pacienții care sunt în stare critică. Dar, regulile sunt tocmai bune pentru a fi încălcate. Cu 10 lei, la Spitalul de boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, de pildă, orice restricție este anulată. Dovada, într-un material din cadrul Campaniei Pacient în România.

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” a fost restricţionat accesul vizitatorilor, dar multe rude de-ale pacienţilor decid că pot păcăli să păcălească gripa, şi regulile. 10 lei e intrarea acolo unde nu e voie să intri, povesteşte fiul unui pacient.

Filmare cu camera ascunsă

Reporter: Puteţi să intraţi? Se poate şi în salon?

Vizitator spital: Eu am intrat de fiecare dată, trebuie să daţi ceva.

Reporter: Şi ce aţi dat? Bani?

Vizitator spital: Da. 10 lei, e neoficial.

Reporter: Asistentei?

Vizitator spital: Cine vine. Vin infirmierele. Eu am intrat aproape în fiecare zi.

Reporter: De fiecare dată aţi dat 10 lei?

Vizitator spital: Da. Ce să fac? Eu îl am pe tata la etajul 1 în stanga, femeile sunt în dreapta, dar cum merge în stânga, merge şi în dreapta. Normal nu e voie la un spital de boli infecţioase.

În dreapta, unde într-adevăr sunt saloane în care stau femeile, regulile se respectă, iar şpaga nu funcţionează. Din fericire! Pentru că vizitele acestea de drag și pe șpagă înseamnă un risc la care vizitatorii clandestini îi expun pe pacienți. Inclusiv pe cei apropiați lor.

Bacteriile cu care oamenii intră în spital nu se rușinează de hârtia de zece lei strecurată la intrare și intră cu ei în saloane. Dar nu toată lumea înțelege pericolul.

Vizitator spital: … I-am zis, vă dau ceva…nu.

Reporter: Un domn a intrat aşa.

Vizitator spital: Păi dacă e dăm şi noi şpagă, dar nu vrea, are camere, nu se mai ia cum se lua.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here