Consiliul Național al Elevilor cere deputaților să respingă Ordonanța care elimină transportul județean din sfera serviciilor publice

Sursa foto: romaniatv.net

Consiliul Național al Elevilor solicită deputaților să respingă OUG nr. 51/2019, care a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice. “Un procent alarmant de 80% din totalul respondenților navetiști beneficiază de decontarea a mai puțin de jumătate din costurile reale de transport”, în contextul în care tuturor elevilor care fac naveta ar trebui să li se deconteze costurile în mod integral, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

“O dată cu aprobarea OUG 51/2019, transportul a fost eliminat din sfera serviciilor publice, fapt care oferă autonomie operatorilor de transport pentru a nu subvenționa transportul elevilor și elimină, astfel, orice obligație contractuală pentru ca aceștia să își asume măsurile necesare pentru a garanta transport echitabil pentru elevi”, spun elevii.

“Solicităm membrilor Camerei Deputaților, care se întrunesc mâine în plenul camerei, să respingă de urgență ordonanța de urgență cu numărul 51/2019, prioritizând astfel nevoile elevilor din România și nu cele ale transportatorilor”, se arată în comunicatul Consiliului Naţional al Elevilor (CNE).

Antonia-Laura Pup, președintele CNE, susține că actualul context “socio-politic impune respingere OUG nr. 51/2019 de către toți parlamentarii cărora le pasă de elevii pe care noi îi reprezentăm. Este momentul ca aceștia să își pună o întrebare clară: de ce are nevoie România acum? De transportatori care să facă profit pe bandă rulantă sau de elevi care să poată ajunge la școală, indiferent de mediul din care aceștia provin?”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here