Gripa LOVEȘTE din nou în Slatina. Conducerea unei grădinițe a decis închiderea unei clase

O grădiniță din Slatina va închide o clasă pentru mai multe zile din cauza gripei, după ce, la testul rapid, au ieșit rezultate pozitive în cazul unor copii.

Este vorba de Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 din Slatina, ai cărei reprezentanți au decis, azi, că o clasă întreagă va fi închisă vreme de trei zile, săptămâna viitoare, potrivit gazetanoua.ro. De altfel, din 24 de copii cu vârste cuprinse între patru-cinci ani, niciunul nu a mai fost adus la grădiniţă zilele acestea.

„Mai multe teste rapide au ieşit pozitive la gripă. Mai exact, sunt trei teste rapide pozitive, pentru care aşteptăm confirmarea de la Institutul Cantacuzino Bucureşti, şi un caz confirmat de către medicul de familie. La nivelul Consiliului de Administraţie al GPP nr. 2 s-a luat această decizie de închidere a grupei mijlocii pentru zilele de luni, marţi şi miercuri. O singură grupă este afectată. Din cei 24 de copii, niciunul nu a mai venit zilele acestea. Este o măsură de prevenţie pe care au luat-o părinţii de teama îmbolnăvirilor. Noi am anunţat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt”, a declarat directoarea grădiniței, citată de gazetanoua.ro.

Nu este singurul caz de acest fel. Școala „George Poboran” din Slatina a decis, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Olt, să suspende cursurile unei clase pregătitoare.

Începând cu data de 23 ianuarie 2020, Direcția de Sănătate Publică Olt a instituit sistemul de raportare zilnică, prin cabinetele medicale școlare, cu referire la situația epidemiologică din mediul urban, care va fi transmis la Inspectoratul Școlar Județean, pentru informare și punere în aplicare, se mai precizează în comunicatul DSP. Asta după ce în județ au apărut mai multe cazuri de gripă, afectați de boală fiind și copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here