Senatorul Liviu-Marian Pop l-a prins cu minciuna pe Ludovic Orban privind situația financiară lăsată de PSD în guvern/ DOCUMENT

Sursa foto: romaniatv.net

Senatorul PSD Liviu-Marian Pop i-a prins cu minciuna pe liberali, după ce a făcut o interpelare în parlament la care a și primit răspuns.

Interpelarea senatorului social-democrat se referea la declarațiile premierului Ludovic Orban cu privire la situația financiară lăsată de PSD în guvern. Mai precis, premierul liberal arăta că PSD lăsase probleme serioase în ce privește decontarea unor facturi, plățile PNDL și plata concediilor.

„Am făcut o interpelare și se vede clar din răspunsul pe care l-am primit faptul că pentru luna noiembrie 2019 s-au decontat 2,1 miliarde lei, iar pe primele zece luni nu a fost nici o datorie. Se vede clar că 15,3 miliarde s-au decontat până în luna a zecea cu 14,3 miliarde lei. Dacă era acea datorie de 5 miliarde, cum ne spune Orban, trebuia decontată în luna noiembrie. E o minciună pe care a folosit-o atunci, însă nu asta arată astăzi și datele oficiale. În luna noiembrie au fost 2 miliarde de lei care s-au decontat către toți cei care trebuiau să beneficieze de sumele respective.
Orban mai minte și în ceea ce înseamnă plata pe PNDL, din răspunsul clar pe care Ministerul Dezvoltării l-a făcut la interpelare. S-a văzut clar că 1,5 miliarde lei este suma care trebuia plătită de Ministerul Dezvoltării în momentul în care Guvernul Orban a preluat conducerea.
Orban s-a mai plâns și de concediile neplătite, deși avea un surplus de 5 miliarde lei.
Trei declarații mincinoase făcute de Orban, care mai bine și-ar da demisia, pentru că moțiunea de cenzură oricum va trece”, a scris, pe contul său de socializare, Liviu-Marian Pop.

Iată răspunsul Ministerului Finanțelor la interpelarea senatorului PSD:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here