Traian Băsescu, despre şansele ca moţiunea de cenzură să treacă: „Cred că nu pică Guvernul”

Sursa foto: b1.ro

Traian Băsescu, fost preşedinte al României, a declarat pentru România TV că Guvernul condus de Ludovic Orban „nu pică” deoarece liberalii ar întâmpina dificultăţi în a organiza simultan alegerile parlamentare anticipate şi cele locale.

Întrebat de jurnalista Cristina Şincai despre şansele ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban să treacă în Parlament, europarlamentarul Traian Băsescu a precizat că nu crede în demersul iniţiat de PSD şi UDMR.

„Sincer, cred că nu pică pentru că liberalii ar fi într-o mare dificultate de a face alegeri simultane, parlamentare și locale. O astfel de situație favorizează extraordinar de mult PSD-ul pentru că ei domină administrațiile locale, iar la alegerile locale vă dați seama că se mobilizează pentru ei. Asta ar ajuta foarte mult la un scor bun pentru PSD. Nu văd cum ar putea putea contribui liberalii la căderea Guvernului pentru că PSD-ul și UDMR-ul singur nu pot”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

 

„Nu cred că cei care au fost în alianță cu liberalii vor trăda acum să treacă de partea cealaltă și să sprijine căderea Guvernului, mai ales că între timp au primit funcții”, a precizat fostul preşedinte al României.

Mai mult, Traian Băsescu a explicat că nu crede în varianta unui blat între PSD şi PNL.

„La cum îl știu eu pe Orban, nu cred că ar face blat cu PSD-ul, amintindu-mi că atunci când s-a pus problema alianței PSD-PNL, Orban a fost împotrivă. Nu cred că e atât de flexibil în principii. Nu a vrut USL-ul, s-a bătut împotriva acelei alianțe exact pentru a nu fi partener cu PSD-ul. Îmi e greu să îl văd acum un partener al PSD-ului”, a explicat europarlamentarul.

Băsescu este de părere că preşedintele Klaus Iohannis a stabilit „un obiectiv imposibil” prin iniţiativa de a fi organizate alegeri anticipate.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here