FSLI solicită preşedintelui Klaus Iohannis să promulge Legea de protecţie a cadrelor didactice

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită preşedintelui României, Klaus Iohannis, să promulge Legea de protecţie a cadrelor didactice. Proiectul vizează învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământul preuniversitar cu exerciţiul autorităţii publice pe timpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit proiectului de lege, personalul didactic, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar beneficiază, în exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei, de protecţia acordată similar funcţiilor de autoritate publică, reaminteşte FSLI.

„Personalul didactic, de conducere, de îndrumare şi control se bucură de respect şi consideraţie faţă de persoana sa şi faţă de profesie din partea beneficiarilor primari, secundari şi terţiari ai educaţiei, precum şi din partea celorlalţi salariaţi ai unităţii, de un climat de ordine, disciplină şi respect, în timpul desfăşurării actului educaţional în contexte formale, nonformale şi informale, de autoritatea de a lua decizii oportune, care să îi permită să menţină un mediu adecvat în timpul procesului de predare-învăţare-evaluare, dar şi pe parcursul desfăşurării de activităţi extraşcolare, de susţinerea părinţilor sau a reprezentanţilor legali ai beneficiarilor primari ai educaţiei în realizarea actului educaţional, de dreptul de a aplica sancţiuni disciplinare beneficiarilor primari, conform regulamentului de organizare şi funcţionare al unităţii de învăţământ”, prevede proiectul de lege adoptat luni de Senat.

FSLI precizează că proiectul de lege majorează pedepsele cu o treime în cazul tuturor formelor de ameninţări sau de agresiune la adresa unui cadru didactic. Sindicaliştii din învăţământ consideră că această lege nu transformă cadrele didactice în persoane intangibile.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here