Inițiativa „Fără penali”. PSD refuză să scoată proiectul din sertar și să-l supună votului

Sursa foto: realitatea.net

”Misiunea mea nr. 1 pentru ultimul an din mandatul de parlamentar este să adoptăm în Parlament inițiativa cetățenească de modificare a Constituției #FaraPenali în funcții publice.

Cetățenii au cerut #FaraPenali, eu sunt cel care a găsit formula constituțională, ulterior asumată de întreg USR, căreia i s-a raliat toată societatea civilă.

Proiectul este ținut în sertarul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților de câteva luni bune. Au semnat #FaraPenali peste un milion de cetățeni, semnăturile au fost avizate de către primării și CCR, Curtea Constituțională a declarat proiectul constituțional, partidele anti-PSD au spus că îl susțin. Și cu toate acestea #FaraPenali nu ajunge în plen, la vot.

Primul pas este întrunirea Comisiei Juridice a Parlamentului. Am cerut Biroului Permanent să convoace Comisia Juridică pentru a da un aviz inițiativei #FaraPenali. Din păcate PSD continuă să dețină și președinția Camerei Deputaților și a Comisiei Juridice, iar Parlamentul a început să lucreze după cum îi convine partidului lui Dragnea. Și după cum știm #FaraPenali nu îi convine deloc.

Voi cere în fiecare săptămână Biroului Permanent să facă demersurile necesare pentru introducerea pe ordinea de zi a inițiativei #FaraPenali.

Lupta continuă!”, a declarat deputatul USR – Silviu Dehelean.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here