Tribunalul Olt spune că nu a dat presei rechizitoriul lui Dincă

Conducerea Tribunalului a informat că rechizitoriul a fost transmis în format electronic, de grefierul șef al secției penale, la cerere, apărătorilor aleși ai părții civile M.M.G. și că personalul instanței nu a transmis reprezentanților mass media o copie a actului de sesizare a instanței.
În data de 27.01.2020, procurorul șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a dispus măsuri de verificare cu privire la modul în care actul de sesizare a instanței în dosarul “Caracal” a fost comunicat în cadrul direcției și cu privire la posibilitatea ca acesta să fi fost transmis de către personalul instituției reprezentanților mass-media sau altor persoane.
În urma verificărilor efectuate nu au rezultat elemente care să conducă la concluzia că actul de sesizare a instanței ar fi fost comunicat de către personalul direcției.
În acest sens au fost efectuate demersuri către conducerea Tribunalului Olt, căruia i-a fost înaintat rechizitoriul la data de 15.01.2020 atât în format letric, cât și în format electronic, pentru a dispune verificări cu privire la modul în care a fost transmis actul de sesizare cu nerespectarea dispozițiilor Legii 544/2001 și a Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here