Un polonez cu puternice legături în China vine în România pentru a negocia cumpărarea combinatelor metalurgice

Un om de afaceri din Polonia cu puternice legături în China va sosi la București pentru a negocia preluarea activelor societăților Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT), Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, Laminorul Brăila și Ductil Steel Buzău, scrie profit.ro.

De altfel, informațiile în piață erau mai vechi privind dorința lui Marek Frydrych de a cumpăra activelor industriale funcționale ale mai multor combinate metalurgice românești aflate în insolvență sau chiar faliment, care au fost deținute anterior de grupul rus Mechel, iar sosirea acestuia la București pentru discuții le confirmă.

Achiziția activelor acestor combinate este derulată prin intermediul firmei locale Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL. Aceasta este controlată, cu peste 90% din capital, de către Sunningwell International Polska, restul părților sociale fiind în posesia traderului polonez de produse metalurgice West Trade SA, conform sursei menționate.

Compania poloneză care controlează Laminorul Danube Metallurgical Enterprise se prezintă ca fiind specializată în asigurarea de finanțări de capital pentru antreprenori, în special pentru cei din Polinia. De asemenea, Sunningwell International Polska afirmă că poate aranja pentru clienți contractarea de finanțări pentru afaceri de la bănci și alte instituții financiare chinezești, având birou în China.

Fondatorul, președintele și CEO-ul Sunningwell International Polska, polonezul Marek Frydrych, și-a început cariera profesională în Ministerul de Externe de la Varșovia, după studii de Istorie la Poznan și de Relații Internaționale la Moscova, și a fost funcționar al consulatului polonez de la Shanghai. Ulterior, a intrat în afaceri în China, în domeniul tradingului de mărfuri, în special metale, înființând acolo companiile Troy Corporation și Troy International Trading. A fondat Sunningwell în 2003, după ce a vândut companiile Troy. O vreme a deținut și un club de noapte în Shanghai, Tropicana, și a sponsorizat organizarea unui festival de muzică pop europeană în metropola chineză.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here