Accident de muncă la TMK Artrom Slatina. Victima, un bărbat de 34 de ani, a ajuns la spital. Evenimentul, neanunțat la ITM

Un accident de muncă a avut loc în această dimineață într-o secție de producție a TMK Artrom Slatina, victimă fiind un bărbat de 34 de ani, care a fost preluat de ambulanță și transportat la spital după ce a fost lovit de un dorn. Ca o ironie a sorții, peste angajatul TMK Artrom a dat nenorocirea cu doar două zile înainte de a părăsi unitatea în care lucrează, el înaintându-și demisia cu câteva zile în urmă.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 8.00, în secția CPE, pe linia de laminoare, unde muncitorul a fost lovit de un dorn a cărei acțiune nu a fost limitată la timp prin comandă.

Accidentul a fost imediat anunțat la 112, la fața locului sosind o ambulanță care a preluat victima și a transportat-o la spital, cu traumatism cranio-facial.

„Joi dimineață, în jurul orei 8.00, un echipaj al nostru a intervenit la TMK Artrom, pentru preluarea unui pacient rănit prin accident de muncă și transportarea lui la spital. Este vorba de un bărbat de 34 de ani, care a suferit un traumatism cranio-facial”, a declarat, pentru OLT-ALERT, dr. Alin Dinu, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt.

Potrivit unor surse din cadrul companiei, muncitorul a avut mare noroc, pentru că totul se putea transforma într-o tragedie.

„Nu știu ce căuta el acolo și de ce dornul acela nu a fost oprit la timp. De regulă, acel mijloc de producție este limitat prin comandă umană unde să se oprească. Probabil a fost oprit și apoi pornit din nou dintr-o greșeală. A avut mare noroc colegul nostru, care înțeleg că și-a revenit, pentru că putea avea loc o adevărată tragedie. În urmă cu mai mulți ani, un alt coleg de-al nostru, accidentat într-o situație similară, a fost pur și simplu găurit”, au declarat sursele citate.

La circa două ore de la eveniment, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) nu fusese anunțat de conducerea companiei slătinene de producerea accidentului de muncă.

„Încă nu am fost anunțați de cei de la TMK Artrom de acest accident, dar numai în cazuri de accidente mortale angajatorii sunt obligați să ne anunțe imediat. La accidentele cu incapacitate temporară de muncă legea nu e așa de strictă. Probabil că în cursul zilei vom fi anunțați printr-o înștiințare scrisă”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Ca o ironie a sorții, peste angajatul TMK Artrom a dat nenorocirea cu doar două zile înainte de a părăsi unitatea în care lucrează, el înaintându-și demisia cu câteva zile în urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here