Hoț român căutat în Germania prins la Botoșani. De ce l-au poreclit anchetatorii „Omul păianjen”

Sursa foto: digi24.ro

Un român arestat la Botoșani, în baza unui mandat european emis de autoritățile din Germania, va fi extrădat, potrivit deciziei luate de magistrați.

Dan D., de 51 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, timp în care vor fi perfectate formalitățile legate de predarea către statul german. Bărbatul, care a fost de acord cu extrădarea, a avut o singură condiție: dacă va fi condamnat la închisoare, vrea să fie transferat la un penitenciar din România, relatează Monitorul de Botoșani.

Dan a fost ridicat de polițiștii din Botoșani pe 21 ianuarie, în baza mandatului european de arestare emis la data de 2 decembrie 2019 de către Tribunalul din Tiergarten – Germania.

„Faţă de acesta se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt prin efracţie într-o locuinţă, conform Codului penal german”, a declarat pentru sursa citată Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Dan D. este anchetat de către germani după ce la data de 9 iunie 2019, în jurul orei 03:20, ajutat de un complice, s-a cățărat pe fațada unei clădiri din Berlin, asemeni „Omului păianjen” – după cum au precizat anchetatorii germani – a încercat să forțeze o fereastră de la apartamentul unei femei, însă tentativa de furt a fost observată de un trecător, care a alertat autoritățile.

Botoșăneanul și complicele lui au reușit să fugă, dar în urma investigațiilor și a probelor adunate de criminaliști, anchetatorii au ajuns la D. Dan.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here