Vaccinuri antigripale, de vânzare pe internet. La ce preţ se vând

Vaccinurile antigripale au început să fie vândute pe internet. Preţurile variază între 45 şi 70 de lei.

Zeci de anunţuri de vânzare a vaccinurilor antigripale au împânzit internetul. Iată câteva dintre anunţurile postate pe internet:

„Vând vaccin antigripal” / „Vaccin antigripal, predare personală în Pitești” / „Vând vaccin antigripal sezon 2020” / „Vaccin antigripal sezonul 2019-2020, predare personală” – sunt câteva dintre anunțuri.

Medicii avertizează că un vaccin cumpărat de pe internet poate provoca alergii severe, având în vedere că nu există nicio garanţie că a fost păstrat la temperatura potrivită.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a raportat Ministerului Sănătății că, în ultima săptămână de supraveghere și monitorizare, s-a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute față de nivelul așteptat, iar activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere națională, raportându-se un număr aproape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă.

În aceste condiții, specialiștii epidemiologi au constatat o evoluție epidemică a gripei.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.

De asemenea, se recomandă evitarea automedicației și consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare, precum și izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei.

Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenție și se recomandă, în continuare, vaccinarea antigripală.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here