Alertă pentru utilizatorii WhatsApp. Date COMPROMISE pentru cei care accesează aplicația pe PC

Sursa foto: b1.ro

Deși majoritatea utilizatorilor WhatsApp folosesc dispozitive mobile, sunt destui cei care folosesc computerul, mai ales în orele de birou. Atenție, însă aveți de a face cu un software cu un mare grad de vulnerabilitate. 

Facebook bazează aplicaţia WhatsApp pe o platformă de tip web-app numită Electron, menită să simplifice adaptarea pentru sisteme de operare diferite. Problema este că siguranţa acestei metode de abordare depinde de actualizarea permanentă a versiunii de web-engine pe care sunt rulate aplicaţiile respective. În cazul de faţă problema origina de la folosirea unei versiuni foarte vechi a motorului Chromium (versiunea 69 lansată în luna iulie 2018), cu probleme de securitate demult cunoscute şi relativ uşor de exploatat pentru a strecura elemente malware.

Potrivit investigaţiilor desfăşurate, pe PC vulnerabilitatea este prezentă până la versiunea 0.3.9309 a clientului WhatsApp, precum şi în cazul asocierii aplicaţiei cu versiunile WhatsApp pentru iOS mai vechi decât 2.20.10.

Pentru evitarea oricăror neplăceri, este recomandată actualizarea tuturor instalărilor WhatsApp (PC şi mobil) la cele mai recente versiuni disponibile.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here