Garda de Mediu Olt, verificată de superiori de la București pe subiectul topitoriilor

Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a ținut de cuvânt: a trimis Corpul de Control al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) la Garda de Mediu Olt pentru verificări pe subiectul topitoriilor de aluminiu. Adevăratul motiv al acestor controale ar fi, însă, acela de a găsi nod în papură actualilor șefi de la Agenția de Protecția Mediului și Garda de Mediu Olt, Dorel Șteomlega și Gheorghe Neacșa, pentru a fi demiși.

Informația potrivit căreia Corpul de Control al GNM s-ar afla deja în Olt îi aparține ministrului Mediului, care, aflat în vizită de lucru la Balș, pe șantierul centurii ocolitoare a orașului, alături de Ludovic Orban și de alți membrii ai guvernului, a făcut o declarație în acest sens.

„Acum, când avem această conferință de presă, este Corpul de Control de la Garda Națională de Mediu în județul Olt, pe acel subiect, al topitoriilor, de care am vorbit și, evident, când vom avea raportul, vom transmite mass-media rezultatele”, a spus Costel Alexe. Care a anunțat un nou control, de data aceasta și la Agenție pentru Ptotecția Mediului Olt.

„După asta, Corpul de Control al ministrului va verifica activitatea Gărzii de Mediu Olt și APM Olt”, a mai spus Alexe.

Contactat telefonic, comisarul șef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacșa, a confirmat spusele ministrului.

„Așa e, au fost în control reprezentanți de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu și au plecat. Au controla topitoriile. Nu știu detalii, nu mi-au spus nimic. Probabil vor elabora un raport”, a declarat Gheorghe Neacșa.

Ministrul Mediului a decis ca un asemenea control să fie făcut după ce, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în 22 ianuarie, la Slatina, el a primit informații de la unii jurnaliști în legătură cu aerul irespirabil din anumite zone ale Slatinei în timpul în care aceste topitorii funcționează.

Jurnaliștilor le-a ținut isonul și Gigel Știrbu, care a întărit informațiile venite dinspre aceștia, spunând că slătinenii care locuiesc în zone limitrofe platformelor industriale nu pot deschide geamurile pentru aerisire din cauza mirosului greu generat de noxe.

Potrivit unor surse, adevăratul motiv al acestor controale ar fi, însă, acela de a găsi nod în papură șefilor celor două instituții, Dorel Șteomlega și Gheorghe Neacșa, pentru a fi demiși.

1 COMENTARIU

  1. Poate urmeaza ploiestiul ,unde e suspiciunea ca se.da acord de mediu dupa alte criterii decat cele legale,ex.se dau aprobari de intreprinderi mici si mijlocii ,ca ateliere auto ,spalatorii auto etc.intre case si nu se tine cont de distanta legala de 15 m pana la prima fereastra sau de.acordul vecinilor ,coform legilor europene si daca reclami ,pentru acesti functionari ,tptul e in regula si nivel de.zgomot si noxe etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here