Primarul din Colonești nu trece la PNL. „Înțelege-mă că nu m-am întâlnit cu ei”

Primarul din Colonești, Nicolae Stan, autointitulat Bulă, a sărit ca ars în urma articolului în care dezvăluiam că este posibil să-și părăsească partidul, PSD, în favoarea PNL. El ne-a contactat să ne spună că este om de stânga și că nu pleacă din Partidul Social Democrat.

Potrivit unor surse liberale, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, și prim-vicepreședintele organizației, Daniel Tudor, l-au vizitat, marți, pe primarul din Colonești, căruia i-au propus să treacă în tabăra liberalilor, lucru cu care edilul ar fi fost de acord, înțelegându-se să intre în PNL după 20 februarie.

Nicolae Stan susține însă că nu s-a întâlnit cu cei doi lideri, deși recunoaște că ei au fost, marți, la Primăria Colonești. Pe de altă parte, el infirmă că a intrat în concediu de odihnă pentru a-și pregăti plecarea din PSD, așa cum au susținut sursele noastre.

„Ce-ai aflat mata nu e… Că eu am fost la Pitești, că astăzi (miercuri – n.r.), acum sunt în aeroport, la Otopeni, că mă duc în Thailanda. M-a deranjat că ai spus că de-aia am plecat în concediu; pă’ eu biletele le am din decembrie, de Sfântu’ Nicolae, după 6 decembrie. Ce dracu’?!

Înțelege-mă că nu m-am întâlnit cu ei acum (cu Liviu Voiculescu și Daniel Tudor). Păi mă duc eu la ei (la liberali – n.r.)? Eu sunt de dreapta? Eeeee!”, a spus primarul din Colonești.

Au fost la primărie, a fost el cu ăla, cu vicele, dar nu m-am întâlnit cu ei, înțelege-mă, ce, nu ți-aș spune eu ție, mi-e frică de tine? Poți să îl întrebi pe el!

Adică ce, mi-e frică? Fac conferință de presă, vă chem pe toți și vă spun: bă, am trecut la liber-schimbiști”, a declarat Nicolae Stan.

Sursele OLT-ALERT.RO mai spuneau că nu întâmplător vizita celor doi liberali la Colonești a avut loc în ziua în care Guvernul Orban urma să adopte ordonanța de urgență prin care președinții de consilii județene să fie numiți de instituție, nu prin votul cetățenilor, așa cum prevede legea în vigoare.

În aceste condiții, Voiculescu ar fi avut nevoie de majoritate în viitorul Consiliul Județean Olt, pentru numirea următorului președinte. În context, mai spuneau sursele liberale, Bulă discută deja în cercuri politice faptul că el ar renunța la a mai candida pentru un nou mandat de primar în schimbul unui loc eligibil pe o listă de candidați la consiliul județean.

Dintre toate aceste informații, Nicolae Stan a confirmat-o pe cea legată de refuzul de a mai candida pentru încă un mandat de primar, lucru de care, acum, nu mai e așa sigur.

„Am zis eu, am zis că s-ar putea să nu mai candidez, mă înțelegi?, dar la ai mei, la ai mei de la PSD. 

Iar dacă nu mai candidez, nema, nu mai vreau nimic. Da’ acu’, cu toată treaba asta, m-am hotărât 150% să candidez. Din toată chestia asta m-ai făcut să candidez. Numai un prost consideră că la primărie e ușor. Am acu’ proiectele aprobate. Bine, canalizarea am terminat-o, apa am terminat-o. Acu’ am gazele. N-am problemă, că eu m-am descurcat tot timpul, fie cu-ai mei, fie cu ăștia, da’ eu sunt de stânga. 

Deci să scrii că nu m-am întâlnit cu ei, da?”, ne-a rugat primarul Coloneștiului.

Pe de altă parte, el recunoaște că s-a întâlnit cu președintele PNL Olt în primărie, dar altădată și din cu totul alt motiv.

Declarându-se om de stânga și legat pe veci de PSD, Nicolae Stan a mai plecat din acest partid. În 2008, el a fost ales deputat pe listele PD-L, s-a întors pentru scurtă vreme în PSD, a migrat apoi la UNPR, de unde s-a întors, din nou, în tabăra social-democraților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here