Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: „Nominalizarea lui Orban este o mascaradă. Vom ataca luni la CCR”

Sursa foto: stirileprotv.ro

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminiccă, într-o conferinţă de presă, că PSD va depune la CCR luni o sesizare privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban pentru funcţia de şef al Guvernului, catalogând propunerea drept „o mascaradă” şi spunând că aşteaptă ca judecătorii Curţii Constituţionale să „lămurească” această situaţie.

PSD atacă luni la CCR nominalizarea lui Orban opentru un nou mandat. „Va fi depusă cu certitudine mâine (luni – n,r,). Un singur lucru o să invoc astăzi, din această sesizare. Domnul Orban este primul ministru desemnat din nou, domnul Orban fiind primul ministru demis şi a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneţi dumneavoastră ce forţă politică sau ce parlamentar a anunţat că va vota domnul Orban în Parlament: e o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu or să-l voteze. Să-mi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională ş mai ales cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o să o voteze. Presupun că CCR-ul o să ne lămurească” a afirmat Marcel Ciolacu duminică, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă parlamentarii PSD vor fi prezenţi în sala de şedinţe pentru a asigura cvorumul la votul dat pentru învestirea unui nou guvern, Ciolacu a spus că decizia este una „de strategie” care va fi luată împreună cu partidul.

„Dacă depunem sesizare, ca să fim consecvenţi, ar trebui să aşteptăm totuşi răspunsul să vedem dacă este constituţional sau cineva a declanşat vreun conflict juridic de natură constituţională” a spus Ciolacu.

Premieurl Ludovic Orban a anunţat că luni va depune la Parlament lista Guvernului şi programul de guvernare, în vederea primirii votului de învestitură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here