Prima pacientă vindecată de coronavirus: „Asta arată că vindecarea este mai probabilă decât moartea în cazul unei infecții”. Bilanțul deceselor a depășit 900

Sursa foto: romaniatv.net

O femeie în vârstă de 38 de ani, care a călătorit alături de singura persoană decedată ce nu trăia în China sau Hong Kong, a devenit primul pacient vindecat de coronavirus, potrivit The Guardian.

Este vorba despre o turistă din Wuhan, despre care doctorii spun că nu mai prezintă simptomele infecției de coronavirus și că poate fi externată.

Ultima investigație medicală asupra sa a fost efectuată în 6 februarie și a arătat că femeia nu mai este purtătoare de coronavirus, spun autoritățile sanitare din Filipine. Totuși, înainte să fie externată, mai este nevoie de două teste medicale similare.

„Asta arată că renumitul coronavirus nu este fatal în mod uniform și că vindecarea este mai probabilă decât moartea în cazul unei infecții. Vă rog să nu vă panicați și să nu răspândiți știri false”, a spus dr. Edsel Salvana, directorul Institutului de Biologie Moleculară din cadrul Universității din Filipine.

De altfel, Salvana a fost una dintre persoanele ce au luptat activ, pe social media, pentru a combate dezinformarea legată de epidemia de coronavirus.

Guvernul filipinez mai gestionează și îngrijorările publice legate de revenirea a 30 de cetățeni, printre care și un bebeluș, din provincia chineză Hubei. Cei 30 de filipinezi au revenit în țară duminică, cu o cursă charter, și au fost izolați într-o clinică din Manila, pentru o carantină de 14 zile.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here