Crește vertiginos numărul de cazuri de gripă în Olt: 83 de oameni au contactat boala!

Noi cazuri de gripă au fost confirmate în Olt, săptămâna trecută, numărul celor care au fost loviți de această boală în acest sezon rece urcând la 83. De asemenea, virozele și pneumoniile se ridică la peste 1.900 de cazuri.

Printre zecile de cazuri de gripă a fost depistat un număr de 24 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3, 58 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip B și un caz confirmat cu virusul gripal tip A subtip H1.

„Din cauza depistării circulației virusului gripal în colectivitatea respectivă, se va avea în vedere intensificarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor prin viroze, inclusiv gripa,  după cum urmează: realizarea triajului epidemiologic, zilnic, în colectivitațile scolare și preșcolare, asigurarea condițiilor de igienă personală și de colectivitate, cât și acțiuni de curățenie și dezinfecții curente ale suprafețelor.

În funcție de evoluția situației epidemiologice D.S.P. Olt va impune măsuri în consecință, ce vor fi comunicate în termen util”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică Olt.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripă, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, aglomerările umane și contactul cu persoanele bolnave, să ia măsuri de igienă personală, să evite consumul de alcool, cofeină, pentru că acestea pot duce la deshidratare și astfel la agravarea simptomelor, să adopte ținuta vestimentară  adecvtă sezonului și să mențină la domiciliu copiii bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate.

„Omul bolnav se izolează de restul familiei într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încălzită)”, mai spun specialiștii în sănătate publică.

Cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă rămâne vaccinarea antigripală.

Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul, iar compoziția este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here