Firea a fost ameninţată înainte de avaria termică din weekend: „E un război politic dus de fapt împotriva populaţiei”

Foto: digi24.ro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut nişte acuzaţii acide cu privire la avaria termică din weekend. Aceasta susţine că problema a fost cauzată intenţionat de către partidul concurent, pentru a o face pe ea să piardă alegerile.

Gabriela Firea a declarat, luni seara, că avaria termică din weekend a fost cea mai mare din ultimii 20- 30 de ani și întreaga vină o poartă conducerea Elcen.

„Este cea mai gravă avarie care s-a petrecut din cele cunoscute până acum, în 20 – 30 de ani, niciodată în sistemul energetic nu s-a livrat agent termic la 120 de grade. Noi am solicitat 97-98 de grade și Elcen a furnizat 119 grade, temperatură mai ridicată cu 21 de grade. Se știa că această temperatură va sparge o magistrală importantă. CET Sud practic nu a mai putut suporta și am avut cea mai mare avarie (…) Vreau să vă spun că nu avem nimic împotriva angajaților, nu ne războim cu angajații de la Elcen. Ei sunt ca și noi niște victime. Ne războim cu conducerea Elcen, asigurată de un membru PNL, cu conducerea Miniterului Economiei, asigurată de către ministrul PNL al Economie, Virgil Popescu și (…) cred că nici premierul Orban nu e străin”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3, potrivit Digi24.

Firea acuză că în cazul avariei care a lăsat sute de blocuri din Capitală fără apă caldă și căldură a fost vorba de „un sabotaj industrial”. „Vă dați seama atâta cinism, să vii cu o temperatură atât de ridicată, fapt nemaiîntâlnit până acum niciodată în istoria Radet și să știi sigur că vei sparge conductele și vei lăsa mii de oameni fără căldură și apă caldă. Nu e doar cinism. Este, de fapt, un război politic dus de fapt împotriva populației. Este clar un sabotaj industrial, având toate elementele și cu siguranță DIICOT, pentru că eu cred că e de competența DIICOT, va merge și va face o anchetă la fața locului”, a mai spus Firea.

Primarul afirmă că înainte de această avarie, a primit amenințări că ceva rău se va întâmpla cu rețeaua de termoficare din București, pentru ca toată vina să cadă pe ea, pentru a pierde alegerile.

„Am primit mai multe amenințări, am primit mesaje că se va întâmpla ceva foarte grav în București cu rețeaua de termoficare pentru ca cetățenii să dea vina pe mine și PNL să aibă câștig electoral în Capitală, iar eu să pierd alegerile. Dacă este să pierd alegerile, în urma unei bătălii cinstite, nu este nicio problemă. Dar dacă este o bătălie necinstită, bazată pe șantaj, bazată pe sabotaj, pe cinism, pe pedepsirea cetățenilor, cred că trebuie să luăm cu toții măsuri”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul Gabriela Firea a anunțat că depune plângere pentru sabotarea sistemului de termoficare deoarece angajații ELCEN ar fi efectuat în mod intenționat o avarie gravă, unde „s-a greșit cu 20 de grade mai mult”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here