Clădirea Muzeului de etnografie „Hagiescu Miriște” din Caracal va fi restaurată cu fonduri europene

Autoritățile din Caracal au lansat, azi, proiectul pentru restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea Muzeului de etnografie „Hagiescu Miriște”.

Valoarea proiectului este de peste șase milioane de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă fiind de peste 5,9 milioane de lei.

Obiectivul, care este monument istoric, este deosebit de valoros, fiind relevant în context cultural, turistic și educațional atât la nivel local, cât și la nivel regional și național.

„Necesitatea investiției ce face obiectul prezentului proiect se fundamentează prin starea actuală în care se află obiectivul, care conform studiilor tehnice realizate prezintă o stare avansată de degradare, cu zone prăbușite parțial sau total și care necesită intervenții de reabilitare și consolidare în vederea impulsionării dezvoltării locale prin protejarea și valorificare durabilă a patrimoniului cultural și a identității culturale. 

Prin reabilitarea și consolidarea obiectivului de investiții se urmărește introducerea sa în circuitul turistic”, se arată în prezentarea proiectului.

Finalizarea investiției este estimată să aibă loc până la data de 31 octombrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here