Liviu Dragnea cere din nou să fie eliberat din închisoare. Tribunalul Bucureşti decide soarta fostului lider PSD

Sursa foto: romaniatv.net

Liviu Dragnea, fostul preşedintele al Partidului Social Democrat, urmează să fie scos miercuri din Penitenciarul Rahova şi adus la Tribunalul Bucureşti, unde se va judeca procesul în care susţine că este deţinut ilegal şi cere să fie eliberat.

Fostul politician va trebui să o convingă pe Manuela Orzaţă, judecătoarea pe care a recuzat-o luna trecută în acest caz întrucât ea a semnat un memoriu iniţiat de Forumul Judecătorilor din România în care se cerea apărarea justiţiei ca urmare a unor declaraţii făcute de Dragnea. Cererea de recuzare a fost, însă, respinsă de un alt complet de judecată, notează ziare.com.

Corneliu Liviu Popescu si Flavia Teodosiu, cei doi avocaţi ai lui Liviu Dragnea, cer instanţei ca Liviu Dragnea să fie eliberat din închisoare, cu toate că Înalta Curte a respins o cerere similară la sfârşitul lunii ianuarie. Decizia instanţei supreme a fost dată de un complet de trei judecatori format din Ionuţ Matei, Ioana Alina Ilie şi Francisca Dragomir (preşedinte).

Avocatii lui Liviu Dragnea au menţionat în cererea de eliberare „habeas corpus” – un concept care provine din epoca medievală, prin care politicianul cere să fie adus de îndata în faţa unui judecător pentru a constata ca este deţinut ilegal din data de 10 octombrie 2019, cand a fost publicată în Monitorul Oficial o decizie a Curţii Constituţionale.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019 la 3 ani și 6 luni de închisoare cu execuzare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here