Numărul accidentelor grave a crescut îngrijorător pe șoselele din Olt. Care sunt principalele cauze

Numărul accidentelor grave au crescut îngrijorător anul trecut în Olt, potrivit reportului de activitate al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost indisciplina bicicliştilor, viteza neadaptată, viteză neregulamentară și indisciplina pietonală.

Din analiza datelor statistice, se constată că, în anul 2019, s-au produs cu 10,78% mai multe  accidente grave, față de anul 2018, pe șoselele din Olt. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost indisciplina bicicliştilor, viteza neadaptată, viteză neregulamentară și indisciplina pietonală.

„Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost indisciplina bicicliştilor – 16,18%, viteza neadaptată şi viteză neregulamentară – 12,03 % și indisciplina pietonală – 14.52 %”, se arată în bilanțul polițiștilor.

În 2019, poliţiştii rutieri au organizat sute de acţiuni pentru disciplinarea participanţilor la trafic, în urma activităților desfășurate fiind constatate 653 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Oamenii legii au aplicat peste  54.000 de sancţiuni contravenţionale, numărul fiind în creștere față de anul precedent.

Au fost reţinute peste 3.000 de permise de conducere, cu 424 mai multe față de anul trecut, totodată au fost retrase și peste 1.000 de certificate de înmatriculare, cu 237 mai multe față de anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here