O primărie din Olt cumpără deodorante, aparate de ras și prezervative de sute de mii de lei. Cine le folosește/ FOTO

O primărie de comună din județul Olt a scos la licitație un contract de achiziție publică pentru cumpărarea mai multor produse de igienă personală, printre care se numără aparate de ras, șampon, deodorant antiperspirant, dar și prezervative, totul în valoare de peste 200.000 de lei. 

Este vorba de Primăria Grădinari, care pune la bătaie 213.991,44 lei (valoare estimată) pentru achiziția de săpun solid, spumă de ras, aparate de ras (cu bandă lubrifiantă cu Aloe), prezervative, pastă de dinți, deodorante antiperspirante, periuțe de dinți, șampon, și șervețele uscate.

De toate acestea vor beneficia nu funcționarii primăriei, ci aproape 900 de cetățeni de etnie rromă din localitate care beneficiază de un proiect derulat, cu fonduri europene, de Asociația Centrul Rromilor “Amare Rromentza”.

Pentru că în documentele licitației nu am găsit informații suplimentare, l-am întrebat pe primarul comunei, Mihai Ioana, pentru ce au nevoie beneficiarii proiectului și de prezervative.

„Nu noi, primăria, facem lista cu bunurile ce trebuie achiziționate pentru beneficiarii proiectului. Proiectul este derulat de o asociație mare de la București, «Amare Rromentza», deci nu noi decidem, dar bunurile astea ajung la cetățeni, la cele aproape 900 de persoane”, a declarat primarul comunei.

Stăruind asupra întrebării legate de prezervative, edilul a lăsat să se înțeleagă faptul că acestea ar urma să fie folosite în familiile cu foarte mulți copii.

Mihai Ioana, primarul comunei Grădinari

Licitația a fost lansată la începutul acestei luni, urmând ca ofertele primite de autoritatea contractantă să fie deschise în 17 februarie.

Proiectul „VAZDIPE – Po mishto sarenqe amare rromendar. Dezvoltarea multisectorială a comunității interetnice din Grădinari prin măsuri integrate și auto-susținere”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, se află în derulare de mai mult timp, având o valoare de peste 20 de milioane de lei și un grup țintă de 856 persoane defavorizate care beneficiază de sprijin pe mai multe paliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here