Percheziții, joi dimineață, în Olt, într-un dosar de abuz în serviciu. Sunt vizate și trei primării

Sursa foto: digi24.ro

În această dimineață,  Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt efectuează, joi dimineață, șase percheziții la sediile unor primării și  ale unor societăți comerciale, precum și la domiciliile unor persoane fizice din județul Olt.

Primăriile vizate sunt cele ale localităților Dăneasa, Mărunţei şi Drăgăneşti-Olt, perchezițiile fiind efectuate într-un dosar de abuz în serviciu.

„Astăzi, 13 februarie 2020, începând cu ora 08.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt efectuează 6 percheziții la sediile unor administrații locale de pe raza județului Olt,  precum și la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2009-2016, cele trei administrații locale vizate ar fi efectuat plăți în valoare de aproximativ 220.000 de lei către diverși agenți economici pentru achiziționarea de mobilier urban, existând suspiciuni că bunurile nu au fost livrate în totalitate către beneficiari.

În baza unor mandate de aducere, trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt  pentru a fi audiate și dispuse măsuri legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here